Рецепт Закусочний кекс з беконом і маслинами фото

Закусочний кекс з беконом і маслинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Бекон
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, На сніданок
Випічка, Кекси

Останнім часом мене захопила випічка, такі солоненькі закусочні кекси просто рятують, коли хочеться чогось такого до чашечки кави. Спробуйте приготувати за моїм рецептом!

У моєму рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати "закусочний кекс з беконом і маслинами" . Для кексу я використовую домашній густий кефір, жирність його більш 2, 5%. Маслини вибирайте без кісточок, чорні або зелені, які більше любите. Кількість солі можна змінювати на свій смак, я зазвичай кладу 1 чайну ложку, але без гірки, зрізаю її повністю ножем. Бекон повинен бути не сирої, а копчений або варено-копчений. Пробуйте!

  • Борошно пшеничне - 240 грам
  • Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Rafinirovannoe масло - 100 мілілітрів
  • Кефір - 100 мілілітрів
  • Сир твердий - 100 грам
  • Бекон - 70-100 грам
  • Маслини - 10-15 штук (без кісточок)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Прованські трави - За смаком
  • Гірчиця суха - За смаком (в зернах)
  • Кунжут - За смаком
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 1
Підготуйте продукти, приступимо!
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 2
Три яйця покладіть у високу чашу для збивання, додайте столову ложку цукру і міксером на високих оборотах збивайте масу хвилин 5-6, поки вона не стане пишною, світлої. Після чого влийте кефір і рафінована рослинна олія. Міксером збийте масу ще раз.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 3
Просійте борошно, з'єднайте її з розпушувачем. Введіть в яєчно-кефірну масу.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 4
Тісто виходить в міру густим, в'язким. Додайте сіль, перемішайте.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 5
Маслини поріжте кільцями, бекон - соломкою або кубиками, сир натріть на тертці. Перемішайте, додайте прованських трав.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 6
Змастіть форму для кексу рослинним маслом або кулінарним жиром, розподіліть рівномірно тісто, посипте прованськими травами, гірчицею і кунжутом. Надішліть кекс в духовку на 45-50 хвилин, температура - 165-170 градусів.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 7
Готовий кекс остудіть у формі.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 8
Пригощайтеся!

Схожі рецепти