Закусочний кекс з беконом і маслинами
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом мене захопила випічка, такі солоненькі закусочні кекси просто рятують, коли хочеться чогось такого до чашечки кави. Спробуйте приготувати за моїм рецептом!
У моєму рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати "закусочний кекс з беконом і маслинами" . Для кексу я використовую домашній густий кефір, жирність його більш 2, 5%. Маслини вибирайте без кісточок, чорні або зелені, які більше любите. Кількість солі можна змінювати на свій смак, я зазвичай кладу 1 чайну ложку, але без гірки, зрізаю її повністю ножем. Бекон повинен бути не сирої, а копчений або варено-копчений. Пробуйте!
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Rafinirovannoe масло - 100 мілілітрів
- Кефір - 100 мілілітрів
- Сир твердий - 100 грам
- Бекон - 70-100 грам
- Маслини - 10-15 штук (без кісточок)
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Прованські трави - За смаком
- Гірчиця суха - За смаком (в зернах)
- Кунжут - За смаком
Підготуйте продукти, приступимо!
Три яйця покладіть у високу чашу для збивання, додайте столову ложку цукру і міксером на високих оборотах збивайте масу хвилин 5-6, поки вона не стане пишною, світлої. Після чого влийте кефір і рафінована рослинна олія. Міксером збийте масу ще раз.
Просійте борошно, з'єднайте її з розпушувачем. Введіть в яєчно-кефірну масу.
Тісто виходить в міру густим, в'язким. Додайте сіль, перемішайте.
Маслини поріжте кільцями, бекон - соломкою або кубиками, сир натріть на тертці. Перемішайте, додайте прованських трав.
Змастіть форму для кексу рослинним маслом або кулінарним жиром, розподіліть рівномірно тісто, посипте прованськими травами, гірчицею і кунжутом. Надішліть кекс в духовку на 45-50 хвилин, температура - 165-170 градусів.
Готовий кекс остудіть у формі.
Пригощайтеся!