Рецепт Закусочний кекс з беконом і маслинами фото

Закусочний кекс з беконом і маслинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Бекон
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Останнім часом мене захопила випічка, такі солоненькі закусочні кекси просто рятують, коли хочеться чогось такого до чашечки кави. Спробуйте приготувати за моїм рецептом!

Опис приготування:

У моєму рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати"Закусочний кекс з беконом і маслинами" . Для кексу я використовую домашній густий кефір, жирність його більш 2, 5%. Маслини вибирайте без кісточок, чорні або зелені, які більше любите. Кількість солі можна змінювати на свій смак, я зазвичай кладу 1 чайну ложку, але без гірки, зрізаю її повністю ножем. Бекон повинен бути не сирої, а копчений або варено-копчений. Пробуйте!

  • Борошно пшеничне - 240 грам
  • Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Rafinirovannoe масло - 100 мілілітрів
  • Кефір - 100 мілілітрів
  • Сир твердий - 100 грам
  • Бекон - 70-100 грам
  • Маслини - 10-15 штук (без кісточок)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Прованські трави - За смаком
  • Гірчиця суха - За смаком (в зернах)
  • Кунжут - За смаком
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 1
Підготуйте продукти, приступимо!
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 2
Три яйця покладіть у високу чашу для збивання, додайте столову ложку цукру і міксером на високих оборотах збивайте масу хвилин 5-6, поки вона не стане пишною, світлої. Після чого влийте кефір і рафінована рослинна олія. Міксером збийте масу ще раз.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 3
Просійте борошно, з'єднайте її з розпушувачем. Введіть в яєчно-кефірну масу.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 4
Тісто виходить в міру густим, в'язким. Додайте сіль, перемішайте.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 5
Маслини поріжте кільцями, бекон - соломкою або кубиками, сир натріть на тертці. Перемішайте, додайте прованських трав.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 6
Змастіть форму для кексу рослинним маслом або кулінарним жиром, розподіліть рівномірно тісто, посипте прованськими травами, гірчицею і кунжутом. Надішліть кекс в духовку на 45-50 хвилин, температура - 165-170 градусів.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 7
Готовий кекс остудіть у формі.
закусочний кекс з беконом і маслинами - фото крок 8
Пригощайтеся!

Схожі рецепти