Закуска зі шпротами
(покроковий рецепт з фото)
Закуска зі шпротами - одне з найпростіших і ідеальних страв, коли готувати ніколи, але до столу ось-ось сідати, особливо, якщо перед вами компанія голодних чоловіків готова відкрити пляшечку.
Обсмажити чорний хліб в рослинному маслі, промазати часниково-майонезній пастою, укласти скибочки огірка і по 1-2 штуки шпрот.
- Шпроти - 1 грам (шпроти зазвичай продаються в банках, так що беремо одну банку)
- Мариновані огірки - 2 штуки (огірочків можна взяти побільше, якщо ви не любите використовувати часточки з шкіркою)
- Чорний хліб - 8 штук (хліб можна купити нарізаний, нам буде потрібно 88 порційних шматочків)
- Часник - 3 зубчики (часник можна взяти або зубчиками, або навіть зелений пророщений)
- Майонез - 2 Ст. Ложки (беремо густий майонез на лимонному соці)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (нам треба трохи масла для смаження)
1. Нарізані порційні шматки чорного хліба злегка підсмажити з обох сторін на розпеченому рослинному маслі. Самий підходящий варіант - бородинський хліб.
2. Поки хліб остигає, підготуємо часник. Його важко наносити відразу на хліб, навіть роздавав дуже дрібно, він може обсипатися, тому його необхідно змішати з майонезом. Майонез вибираємо самий густий.
3. Гарненько промазуємо часниково-майонезній сумішшю кожен остиглий скибочку хліба.
4. Нарізаємо огірочок тоненькими, але широкими пластинками. На кожен хлібець можна покласти по дві скибочки, якщо вони вузькі.
5. Дістаємо шпроти з банки, даємо стекти маслу. Укладаємо поверх хліба з часниково-майонезним топінгом спочатку скибочку огірка, а потім - шпроти. Смачного!