Закуска з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Нескладна і смачненька закуска з печінки перед вами. Це повсякденний варіант, який відмінно підійде як на перекус, так і в якості доповнення до основної страви. Спробуйте, це просто!
Хороша закуска тим, що її можна подавати як в теплому вигляді, так і в холодному. Якщо під рукою немає м'якого сиру, зробіть начинку з тертого твердого, доповнивши його майонезом. Ніжні печінкові оладки в поєднанні з сиром і свіжим помідором - це однозначно варта вашої уваги!
- Печінка куряча - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Молоко або натуральний йогурт - 2-3 Ст. Ложок
- Вершковий сир - 100 грам
- Часник - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Крупа манна - 2-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Набір інгредієнтів цілком простий і доступний. Насамперед потрібно вимити й обсушити печінку. Цибулину очистіть.
2. Печінка разом з цибулею пропустіть через м'ясорубку.
3. Додайте трохи молока або йогурту.
4. Вбийте яйце.
5. Додайте сіль, перець за смаком, всипте манну крупу.
6. Ретельно перемішайте всі до однорідності і залиште на півгодини, щоб манка набухла.
7. Для приготування начинки пропустіть через прес або натріть на тертці часник, з'єднайте його з сиром і перемішайте.
8. На сковороді розігрійте олію. Ложкою викладайте печінку.
9. Смажте оладки по кілька хвилин з кожного боку до рум'яної. Готові викладайте на паперову серветку.
10. Викладіть один на тарілку, змастіть сиром.
11. Зверху ще один.
12. Знову сир.
13. Помідор вимийте, обсушити і наріжте тонкими кружечками. Викладіть один скибочку зверху і закуска з печінки готова.
14. Смачного!