Бефстроганов з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Любіть експерименти на кухні? Тоді пропоную вашій увазі бефстроганов з печінки - варіація на тему класичного і улюбленого багатьма страви.
Субпродукти досить універсальні, адже з них можна приготувати незліченну кількість страв. Одне з них - бефстроганов з печінки. Можна використовувати будь-яку печінку, адже вона буде гаситься і стане неймовірно ніжною.
- Печінка - 600 грам
- Помідор - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції та сухі трави - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Простий рецепт бефстроганов з печінки починається з підготовки печінки. Для початку її необхідно вимити і очистити від плівок, якщо такі є. Нарізати тонкими смужками і вимочити в молоці або злегка підсоленій воді хвилин 15-20.
2. Печінка промити під проточною водою. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре його розігріти. Потім відправити на сковороду печінку.
3. Обсмажувати печінку 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
4. Тим часом очистити і нарізати цибулину. На сковороду з обсмаженою печінкою відправити цибулю. Додати сіль, перець і спеції за смаком.
5. Печінка з цибулею смажити на середньому вогні до тих пір, поки цибуля не стане золотистим. За цей час потрібно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками помідор. Свіжу зелень також вимити, обсушити й подрібнити. У сковороду з практично готової печінкою відправити помідор і зелень. Все ретельно перемішати. Накрити кришкою і тушкувати ще хвилин 10 до повної готовності. Перед подачею бефстроганов з печінки в домашніх умовах можна прикрасити свіжою зеленню. Подавати можна як самостійне страви або з улюбленим гарніром.