Закуска з оселедця до святкового столу
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто ж не любить оселедець в якості закуски? На святковому столі оселедець повинна бути не тільки смачною, але ще й цікаво поданої. Закуска з оселедця незвичайна, смачна і дуже красиво виглядає.
Страви з оселедця люблять багато, важко собі уявити святковий стіл без цієї смачної закуски. Пропоную вам дуже цікавий рецепт приготування закуски з оселедця. Така смачна закуска готується зовсім нескладно, але головне, що в розрізі виглядає дуже ефектно і красиво. А як приготувати закуску з оселедця до святкового столу, я вам розповім і детально покажу на фото. Готуйте закуску з оселедця, дивуйте цікавими блюдомамі своїх гостей.
- Оселедець солоний - 1 штука
- Яйце варене - 1 штука
- Морква варена - 1 штука
- Солодкий перець - 1/2 штуки
- Червона цибуля - 1/2 штуки
- Солоний огірок - 1-2 штук (або маринований )
- Желатин - 15 грам
- Вода - 40 мілілітрів
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Лимонний сік - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1/2 Ст. Ложки
- Кріп - 1 пучок
Оселедець розбираємо на два філе, видаляємо у неї хребет і всі кісточки.
Яйце, цибуля, перець і моркву нарізаємо на невеликі кубики. А частина зелені рубаємо дрібненько.
Огірок нарізаємо тонкими пластинками.
Желатин заливаємо кип'яченою водою і ставимо на водяну баню (до повного його розчинення).
У мисці змішуємо нарізані овочі, зелень і яйце. Додаємо сіль і перець, наливаємо сметану, рослинна олія, лимонний сік і желатин. Розмішуємо.
На харчову плівку викладаємо одну частину філе, а потім викладаємо половину желейної маси з овочами.
Зверху викладаємо нарізаний огірок і решту желейної маси. Потім - другу частину філе.
Закручуємо закуску в плівку, як рулет, і відправляємо в холодильник на пару годин, в ідеалі - на ніч.
Готову закуску дістаємо з холодильника. Знімаємо плівку і нарізаємо гострим ножем на невеликі пласти, прикрашаємо кропом.