Рулька до святкового столу
(покроковий рецепт з фото)
Є багато хороших рецептів, як приготувати таке чудове блюдо, як свиняча рулька до святкового столу: з грибами, з цитрусовими, в червоному вині або меді. Вибрала рецепт з овочами, дивимося!
Свинячу рульку можна приготувати так, щоб вона вийшла м'якою, соковитою і не дуже жирної. Готувати її потрібно довго, але завжди на повільному вогні, періодично перевертаючи. Так як рулька коштує недорого, завжди можна приготувати економний недільний обід для всієї родини: запечену в духовці з картоплею або овочами, подати на гарнір тушковану капусту, пюре, салати. Рульку також можна приготувати на сковороді або на грилі.
- Рулька свиняча - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Стебла селери - 3 штуки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Гвоздика - 4 штуки
- Ягоди ялівцю - 10 штук
- Шавлія свіжий - 1 штука (гілочка)
- Розмарин свіжий - 1 штука (гілочка)
- Вино біле - 2 склянки
- Вода - 2 склянки
- Масло оливкове - 1 Склянка
- Перець чилі мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Бент Rulka сіль, поперчіть і обсмажте в гарячому оливковій олії до золотистої скоринки. Викладіть у форму для запікання і поки відкладіть в сторону.
Всі овочі почистіть, промийте і наріжте. В ту ж сковороду додайте трохи оливкового масла і обсмажте цибулю, морква і селера протягом 10 хвилин, додавши всі спеції і прянощі.
Обсмажені овочі викладіть у форму для запікання поверх рульки, злиття вино, кип'ячену воду і запікайте близько 4-х годин в заздалегідь нагрітій до 200 градусів духовці. При необхідності додавайте воду.
Готове м'ясо викладіть на блюдо сервіровки, покрийте овочами з соусом і подавайте на святковий стіл. Смачного!