Салат для святкового столу
(покроковий рецепт з фото)
Салат - обов'язкова страва на будь-якому святі. Він повинен бути не тільки смачним, але і виглядати красиво, щоб привертати увагу гостей. Приготуємо разом смачний і оригінальний салат.
Я розповім вам, як приготувати салат для святкового столу, щоб ваші гості були приємно здивовані не тільки смаковими якостями страви, але і оригінальним оформленням.
Упевнений, що багато хто з вас ніколи не бачили подібного оформлення салату. Дивіться!
- Відварене куряче філе - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Солоний огірок - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Вершки - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 1 літр
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Сіль - 2 чайних ложки(1 немає. L. - для желе)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Желатин - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток
Відварюємо картопля в мундирах, охолоджуємо, а потім нарізаємо невеликими кубиками. Застеляємо глибоку салатницю харчовою плівкою і викладаємо шар з картоплі.
Змащуємо картопля соусом (суміш майонезу, вершків, солі і чорного меленого перцю). Потім викладаємо нарізані кубиком солоні огірки.
Далі викладаємо шари з дрібно нарізаного курячого філе і ріпчастої цибулі. Змащуємо верхній шар соусом.
Останній шар - дрібно нарізані варені яйця і знову соус. Потім закриваємо посуд з салатом щільно кришкою і на 1 годину ставимо в холодильник.
Потім перевертаємо салат на велике плоске блюдо і весь салат змащуємо соусом.
Желе треба приготувати заздалегідь. Кидаємо в воду горошок, видавлений через прес часник, сіль, лавровий лист і доводимо до кипіння. Потім проціджуємо, додаємо желатин і добре перемішуємо. Переливаємо в більшу по діаметру неглибокий посуд і залишаємо застигати. Потім розрізаємо желе на невеликі кубики.
Акуратно викладаємо кубики желе на салат, починаючи з нижньої його частини.
Прикрашаємо салат на свій смак і відправляємо в холодильник на 1 час. Потім можна подавати на святковий стіл.