Рецепт Салат для святкового столу фото

Салат для святкового столу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Картопля, Курка, Яйця, Огірок
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Салати

Салат - обов'язкова страва на будь-якому святі. Він повинен бути не тільки смачним, але і виглядати красиво, щоб привертати увагу гостей. Приготуємо разом смачний і оригінальний салат.

Я розповім вам, як приготувати салат для святкового столу, щоб ваші гості були приємно здивовані не тільки смаковими якостями страви, але і оригінальним оформленням.

Упевнений, що багато хто з вас ніколи не бачили подібного оформлення салату. Дивіться!

  • Відварене куряче філе - 300 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Солоний огірок - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Майонез - 3-4 Ст. Ложок
  • Вершки - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 1 літр
  • Чорний перець горошком - 10 штук
  • Сіль - 2 чайних ложки(1 немає. L. - для желе)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Желатин - 3 Ст. Ложки
  • Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток
салат для святкового столу - фото крок 1
Відварюємо картопля в мундирах, охолоджуємо, а потім нарізаємо невеликими кубиками. Застеляємо глибоку салатницю харчовою плівкою і викладаємо шар з картоплі.
салат для святкового столу - фото крок 2
Змащуємо картопля соусом (суміш майонезу, вершків, солі і чорного меленого перцю). Потім викладаємо нарізані кубиком солоні огірки.
салат для святкового столу - фото крок 3
Далі викладаємо шари з дрібно нарізаного курячого філе і ріпчастої цибулі. Змащуємо верхній шар соусом.
салат для святкового столу - фото крок 4
Останній шар - дрібно нарізані варені яйця і знову соус. Потім закриваємо посуд з салатом щільно кришкою і на 1 годину ставимо в холодильник.
салат для святкового столу - фото крок 5
Потім перевертаємо салат на велике плоске блюдо і весь салат змащуємо соусом.
салат для святкового столу - фото крок 6
Желе треба приготувати заздалегідь. Кидаємо в воду горошок, видавлений через прес часник, сіль, лавровий лист і доводимо до кипіння. Потім проціджуємо, додаємо желатин і добре перемішуємо. Переливаємо в більшу по діаметру неглибокий посуд і залишаємо застигати. Потім розрізаємо желе на невеликі кубики.
салат для святкового столу - фото крок 7
Акуратно викладаємо кубики желе на салат, починаючи з нижньої його частини.
салат для святкового столу - фото крок 8
Прикрашаємо салат на свій смак і відправляємо в холодильник на 1 час. Потім можна подавати на святковий стіл.

Схожі рецепти