Яловичина з часником для новорічного столу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт приготування яловичини з часником до новорічного столу. Вони, хто любить телятину або яловичину, буде радий такого блюда.
Опис приготування:
Ковбасу або копчене м'ясо дуже часто купують до святкового столу, сервіруючи таку нарізку на тарілочках. Але таку нарізку можна приготувати і самим. Телятина або яловичина по даним рецептом виходить соковитою, ніжною і смачною.
- Вода - 1200 мілілітрів
- Часник - 2 штуки
- Перець - 1 Чайна ложка
- Яловичина або телятина - 2 кілограма
- Сіль - 1 Ст. Ложка
1. Очищаємо часник, і в ступці, з сіллю його растолчем (можна скористатися Часничниці). Від плівки очищаємо м'ясо, шматками по триста-чотириста грамів його нарізаємо, після промиваємо водою й обсушуємо серветкою або рушником. Тепер м'ясо натираємо: спочатку сумішшю перців, а після часником і сіллю. Складаємо в миску, м'ясо накриваємо і на добу прибираємо в холодильник.
2. Коли добу пройшли, з м'яса прибираємо часник. Не страшно, якщо повністю він не сумнівайся. Щоб м'ясо не було сухим, мити його не треба. У сковороду укладаємо яловичину і заллємо водою (шматки м'яса трохи покриті).
3. Ставимо на вогонь сковороду, у міру появи піни її знімаємо, зменшуємо вогонь і чекаємо, поки знову закипить. Тепер сковороду накриваємо кришкою і ставимо години на три на невеликий вогонь в розігріту духовку.
4. У миску або каструлю перекладаємо шматки м'яса і заливаємо бульйоном (це нормально, якщо він стане густим і темним). Накриваємо. М'ясо має повністю охолонути природним способом. Потім ставимо його в холодильник.
5. Після того як м'ясо настоїться в бульйоні, той стає холодцем. Краще готувати таке м'ясо заздалегідь. Бульйон можна використовувати як підливу.