Яловичина з часником для новорічного столу
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яловичини з часником до новорічного столу. Вони, хто любить телятину або яловичину, буде радий такого блюда.
Ковбасу або копчене м'ясо дуже часто купують до святкового столу, сервіруючи таку нарізку на тарілочках. Але таку нарізку можна приготувати і самим. Телятина або яловичина по даним рецептом виходить соковитою, ніжною і смачною.
- Вода - 1200 мілілітрів
- Часник - 2 штуки
- Перець - 1 Чайна ложка
- Яловичина або телятина - 2 кілограма
- Сіль - 1 Ст. Ложка
1. Очищаємо часник, і в ступці, з сіллю його растолчем (можна скористатися Часничниці). Від плівки очищаємо м'ясо, шматками по триста-чотириста грамів його нарізаємо, після промиваємо водою й обсушуємо серветкою або рушником. Тепер м'ясо натираємо: спочатку сумішшю перців, а після часником і сіллю. Складаємо в миску, м'ясо накриваємо і на добу прибираємо в холодильник.
2. Коли добу пройшли, з м'яса прибираємо часник. Не страшно, якщо повністю він не сумнівайся. Щоб м'ясо не було сухим, мити його не треба. У сковороду укладаємо яловичину і заллємо водою (шматки м'яса трохи покриті).
3. Ставимо на вогонь сковороду, у міру появи піни її знімаємо, зменшуємо вогонь і чекаємо, поки знову закипить. Тепер сковороду накриваємо кришкою і ставимо години на три на невеликий вогонь в розігріту духовку.
4. У миску або каструлю перекладаємо шматки м'яса і заливаємо бульйоном (це нормально, якщо він стане густим і темним). Накриваємо. М'ясо має повністю охолонути природним способом. Потім ставимо його в холодильник.
5. Після того як м'ясо настоїться в бульйоні, той стає холодцем. Краще готувати таке м'ясо заздалегідь. Бульйон можна використовувати як підливу.