Рецепт Курка святкового фото

Курка святкового
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ця оригінальна фарширована курка підійде на будь-яке свято. У поєднанні з томатним кетчупом"Махеев'" її смак стає більш пікантним і ніжним, а нарізка виглядає святково!

Опис приготування:

1. Печемо тоненькі млинці. Для цього беремо молоко + вода + 2 яйця (перемішуємо з цукром і сіллю злегка) + мука. Випікаємо тоненькі млинці. Для фарширування нам знадобиться від 7 до 12 млинчиків, в залежності від розміру курки.

2. Знімаємо шкіру з курки, намагаючись її не пошкодити. Крильця залишаємо на місці цілком. Відкладаємо.

3. З курки знімаємо м'ясо. Якщо здасться, що м'яса замало, можна додати ще трохи філе.

4. Робимо фарш. Для цього перекручуємо курячі шматочки на м'ясорубці разом з однією цибулиною.

5. Другу цибулину ріжемо кубиками, морква трьом на крупній тертці і обсмажуємо на сковороді на олії.

6. Додаємо у фарш обсмажені овочі, зелений горошок, сіль і перець за смаком. Додаємо столову ложку майонезу"Махеев'" .

7. Тепер в кожен млинець загортаємо фарш (звертаючи трубочкою). Фаршу побільше кладемо в кожен млинець. Млинцями з фаршем фаршируємо курячу шкіру. Млинці викладаємо вертикально від горлечка до ніжок. В ніжки йде один фарш, без млинців. Порожні місця заповнюємо фаршем. Таким чином у нас виходить ціла курка, тільки без кісток.

8. Всі отвори можна заколоти зубочисткою або з'єднати і промазати майонезом. Я завжди акуратно все з'єдную без заколювання. Звірку курочку трохи промажьте майонезом, відправляємо її в розігріту духовку на 1, 5 години при температурі 160 градусів.

9. Готову курку охолоджуємо, розрізаємо навпіл і потім поперек на шматочки.

10. Робимо соус до закуски: в томатний соус"Махеев'" додаємо часник, зелень, перчик, можна трохи посолити, перемішуємо. Даємо настоятися трохи (хвилин 30) і подаємо до курочку.

Смачного!

  • Курка - 1 кілограм(1, 5-2 кг)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука (середня; хто любить більше моркви, то 1 велика морква.)
  • Консервований зелений горошок - 1 Склянка (у мене ціла банка - 300 г)
  • Яйце - 3 штуки(1 яйце піде в фарш, 2 в тісто для млинців)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (в фарш за смаком і дрібку в тісто для млинців)
  • Перець мелений чорний - 1 щіпка
  • Молоко - 1, 5 склянки (можна додати ще звичайної води)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (можна дати побільше, за смаком)
  • Борошно - 1 Склянка (можна додати, якщо тісто буде дуже рідким. Тісто робимо, як для тонких млинців)
  • Майонез"Махеев'" - 2 Ст. Ложки
  • Кетчуп томатний"маху" - 1 Склянка
  • Зелень Петрушка, кріп, базилік, Braai - 1 пучок (зелені брати на око, кому яка більше подобається і в залежності від кількості соусу)
  • Часник - 1 зубчик
курка святкового - фото крок 1
1. Готуємо інгредієнти.
курка святкового - фото крок 2
2. Фаршируємо курячу шкіру.

Схожі рецепти