Курка святкового
(покроковий рецепт з фото)
Ця оригінальна фарширована курка підійде на будь-яке свято. У поєднанні з томатним кетчупом "махеев'" її смак стає більш пікантним і ніжним, а нарізка виглядає святково!
1. Печемо тоненькі млинці. Для цього беремо молоко + вода + 2 яйця (перемішуємо з цукром і сіллю злегка) + мука. Випікаємо тоненькі млинці. Для фарширування нам знадобиться від 7 до 12 млинчиків, в залежності від розміру курки.
2. Знімаємо шкіру з курки, намагаючись її не пошкодити. Крильця залишаємо на місці цілком. Відкладаємо.
3. З курки знімаємо м'ясо. Якщо здасться, що м'яса замало, можна додати ще трохи філе.
4. Робимо фарш. Для цього перекручуємо курячі шматочки на м'ясорубці разом з однією цибулиною.
5. Другу цибулину ріжемо кубиками, морква трьом на крупній тертці і обсмажуємо на сковороді на олії.
6. Додаємо у фарш обсмажені овочі, зелений горошок, сіль і перець за смаком. Додаємо столову ложку майонезу "махеев'" .
7. Тепер в кожен млинець загортаємо фарш (звертаючи трубочкою). Фаршу побільше кладемо в кожен млинець. Млинцями з фаршем фаршируємо курячу шкіру. Млинці викладаємо вертикально від горлечка до ніжок. В ніжки йде один фарш, без млинців. Порожні місця заповнюємо фаршем. Таким чином у нас виходить ціла курка, тільки без кісток.
8. Всі отвори можна заколоти зубочисткою або з'єднати і промазати майонезом. Я завжди акуратно все з'єдную без заколювання. Звірку курочку трохи промажьте майонезом, відправляємо її в розігріту духовку на 1, 5 години при температурі 160 градусів.
9. Готову курку охолоджуємо, розрізаємо навпіл і потім поперек на шматочки.
10. Робимо соус до закуски: в томатний соус "махеев'" додаємо часник, зелень, перчик, можна трохи посолити, перемішуємо. Даємо настоятися трохи (хвилин 30) і подаємо до курочку.
Смачного!
- Курка - 1 кілограм(1, 5-2 кг)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука (середня; хто любить більше моркви, то 1 велика морква.)
- Консервований зелений горошок - 1 Склянка (у мене ціла банка - 300 г)
- Яйце - 3 штуки(1 яйце піде в фарш, 2 в тісто для млинців)
- Сіль - 1 Чайна ложка (в фарш за смаком і дрібку в тісто для млинців)
- Перець мелений чорний - 1 щіпка
- Молоко - 1, 5 склянки (можна додати ще звичайної води)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (можна дати побільше, за смаком)
- Борошно - 1 Склянка (можна додати, якщо тісто буде дуже рідким. Тісто робимо, як для тонких млинців)
- Майонез "махеев'" - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп томатний "маху" - 1 Склянка
- Зелень Петрушка, кріп, базилік, Braai - 1 пучок (зелені брати на око, кому яка більше подобається і в залежності від кількості соусу)
- Часник - 1 зубчик