Закуска до Бейліса
(покроковий рецепт з фото)
Бейліс - солодкий вершковий напій на основі віскі. Але з чим його краще вживати? Я покажу, як приготувати закуску до Бейліса й красиво її подати. Це апетитний сирний крем з шоколадом.
До цього крему відмінно підійдуть і фрукти. Оскільки "бейліс" сам по собі досить солодкий напій, то краще вибирати не дуже солодкі фрукти, наприклад, виноград або ківі.
- Sиr маскарпоне - 250 грам (можна замінити рікоттою)
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - За смаком (ванільний цукор або екстракт)
- Шоколадна крихта - 80 грам
Для початку потрібно зробити вершкове масло м'яким. Залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім масло потрібно додати до сиру і добре перемішати їх до однорідної маси. Це зручно робити блендером.
Потім в масу потрібно додати цукрову пудру, коричневий цукор, ванілін. Все повинно бути добре перемішано. Завершальний етап - шоколадна крихта. Додайте її в ємність до отриманої маси і втрутився в неї.
Перед подачею вийшов крем перекладете в піалу, в якій збираєтеся його подавати. Поставте крем на 20 хвилин в холодильник. Це потрібно щоб він загус.
Для подачі візьміть велике блюдо, в середину поставте піалу з кремом. Навколо піали розкладіть печиво. Можна брати крекери або будь-яка не дуже солодке печиво.