Закачування помідорів з часником
(покроковий рецепт з фото)
Я завжди кладу в помідори часник: він надає приємний смак і аромат. Для закачування помідорів беріть тільки "тугі", стиглі, цілі (без ушкоджень) помідори.
Помідори з часником потрібно укласти в банки зі спеціями. Залити окропом і простерилізувати по 5 хвилин. Влити оцет і закатати кришками, перевернути. Дати охолонути і прибрати для зберігання в комору.
- Помідор - 500 грам (приблизно)
- Часник - 5-7 зубчиків
- Перець болгарський - 0, 5 штуки (по бажанню)
- Лист смородини - 2 штуки
- Лист вишні - 2 штуки
- Лист хрону - 0, 5 штуки
- Петрушка, кріп - 1 пучок
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 500 мілілітрів (приблизно)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% столовий - 1 Ст. Ложка

Помідори і перець вимийте. Часник очистіть від шкірки. Зелень замочіть на пару хвилин в холодній воді, потім дайте стекти воді. Банки і кришки простерилизуйте.

Часник потрібно порізати пластинками.

Наповніть банку спеціями, помідорами і часником.

Залийте окропом і стерилізують 5 хвилин кожну банку. Потім влийте оцет і закатати кришками.