Рецепт Закачування помідорів з часником фото

Закачування помідорів з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Заготовки, Консервація

Я завжди кладу в помідори часник: він надає приємний смак і аромат. Для закачування помідорів беріть тільки "тугі", стиглі, цілі (без ушкоджень) помідори.

Помідори з часником потрібно укласти в банки зі спеціями. Залити окропом і простерилізувати по 5 хвилин. Влити оцет і закатати кришками, перевернути. Дати охолонути і прибрати для зберігання в комору.

  • Помідор - 500 грам (приблизно)
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Перець болгарський - 0, 5 штуки (по бажанню)
  • Лист смородини - 2 штуки
  • Лист вишні - 2 штуки
  • Лист хрону - 0, 5 штуки
  • Петрушка, кріп - 1 пучок
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Вода - 500 мілілітрів (приблизно)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Оцет 9% столовий - 1 Ст. Ложка
закачування помідорів з часником - фото крок 1
Помідори і перець вимийте. Часник очистіть від шкірки. Зелень замочіть на пару хвилин в холодній воді, потім дайте стекти воді. Банки і кришки простерилизуйте.
закачування помідорів з часником - фото крок 2
Часник потрібно порізати пластинками.
закачування помідорів з часником - фото крок 3
Наповніть банку спеціями, помідорами і часником.
закачування помідорів з часником - фото крок 4
Залийте окропом і стерилізують 5 хвилин кожну банку. Потім влийте оцет і закатати кришками.

Схожі рецепти