Рецепт Закачування зелених помідорів на зиму фото

Закачування зелених помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Зелені помідори
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 35 хв.

Один із способів зберегти зелені помідори - це закатати їх в банки або заквасити. Я закочував помідори стерилізаційним способом, вони добре стоять в прохолодному місці і виходять дуже смачними.

Опис приготування:

Щоб закатати зелені помідори, потрібні стерильні баночки, дрібні або середні помідори і спеції. Дуже великі помідори використовуйте для приготування салату із зелених помідорів. Дрібні помідори розкладіть по банках, залийте маринадом і стерилізують за 15 хвилин. Засукайте!

  • Помідор зелений - 3 кілограма
  • Часник - 100 грам
  • Цибуля - 200 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Вода - 3 L
  • Цукор - 9 Ст. Ложок
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Оцет 9% столовий - 1 Склянка
  • Масло рослинне рафіноване - 1 Ст. Ложка (на кожну літрову банку)
закачування зелених помідорів на зиму - фото крок 1
Підготуємо продукти. Помідори потрібно вимити, обірвемо у них хвостики.
закачування зелених помідорів на зиму - фото крок 2
Якщо помідори дрібні або середні, то залиште їх цілими, якщо дуже великі - поріжте.
закачування зелених помідорів на зиму - фото крок 3
Поріжте цибулю і часник на невеликі часточки.
закачування зелених помідорів на зиму - фото крок 4
Приготуйте маринад з води, оцту, пісочний і сіль.
закачування зелених помідорів на зиму - фото крок 5
У стерильні баночки покладіть помідори зелені, чергуючи з цибулею і часником. Додайте в банки зелень.
закачування зелених помідорів на зиму - фото крок 6
Залийте киплячим маринадом і накрийте кришками.
закачування зелених помідорів на зиму - фото крок 7
Обережно перенесіть в каструлю з окропом і стерилізують банки по 15 хвилин. Літрові - по 20 хвилин. Потім загорніть ключем. Переверніть догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти