Закачування зелених помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Один із способів зберегти зелені помідори - це закатати їх в банки або заквасити. Я закочував помідори стерилізаційним способом, вони добре стоять в прохолодному місці і виходять дуже смачними.
Щоб закатати зелені помідори, потрібні стерильні баночки, дрібні або середні помідори і спеції. Дуже великі помідори використовуйте для приготування салату із зелених помідорів. Дрібні помідори розкладіть по банках, залийте маринадом і стерилізують за 15 хвилин. Засукайте!
- Помідор зелений - 3 кілограма
- Часник - 100 грам
- Цибуля - 200 грам
- Зелень - 1 пучок
- Вода - 3 L
- Цукор - 9 Ст. Ложок
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Оцет 9% столовий - 1 Склянка
- Масло рослинне рафіноване - 1 Ст. Ложка (на кожну літрову банку)
Підготуємо продукти. Помідори потрібно вимити, обірвемо у них хвостики.
Якщо помідори дрібні або середні, то залиште їх цілими, якщо дуже великі - поріжте.
Поріжте цибулю і часник на невеликі часточки.
Приготуйте маринад з води, оцту, пісочний і сіль.
У стерильні баночки покладіть помідори зелені, чергуючи з цибулею і часником. Додайте в банки зелень.
Залийте киплячим маринадом і накрийте кришками.
Обережно перенесіть в каструлю з окропом і стерилізують банки по 15 хвилин. Літрові - по 20 хвилин. Потім загорніть ключем. Переверніть догори дном до повного охолодження.