Рецепт Варення із зелених помідорів фото

Варення із зелених помідорів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Зелені помідори
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Хочу показати, як приготувати варення із зелених помідорів, смачне і незвичайне, яке за смаком нагадує ківі. За витратами воно мінімальне, готується швидко і просто. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Якщо хочете різноманітності - приготуйте варення із зелених помідорів, яке можна заготовлювати на зиму. За смаком воно нагадує ківі, а по консистенції - мармелад.

Проваривается воно три рази до закипання, після чого - до готовності помідорів. Протягом дня можна закінчити процес консервації. Але якщо вам довелося залишити варення на ніч і воно загусло, то просто ще раз прогрійте його до закипання.

  • Зелені помідори - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 1, 3 кілограма
  • Вода - 1 склянок
  • Лимонна кислота - 1 щіпка (на кінчику ножа)
варення із зелених помідорів - фото крок 1
1. Якщо ви думаєте, що із зелених помідорів вийде неїстівне варення - ви помиляєтесь. Цей дивовижний рецепт я підгледіла в одній кулінарній програмі. Отже, підготуйте всі продукти, відміряйте потрібну кількість цукру.
варення із зелених помідорів - фото крок 2
2. Ретельно моєму помідори, нарізаємо їх на частини. Оптимально різати їх на тонкі часточки. Відправляємо їх в ємність, в якій вони будуть варитися.
варення із зелених помідорів - фото крок 3
3. Окремо робимо сироп за класичним рецептом. Змішуємо цукор з невеликою кількістю води і доводимо до кипіння. Коли цукор повністю розчинитися, заливаємо отриманим сиропом помідори.
варення із зелених помідорів - фото крок 4
4. Додаємо лимонну кислоту і проварюємо варення на повільному вогні. Доводимо до кипіння і вимикаємо, потім повторюємо цю ж процедуру два рази. Після проварюємо варення до м'якості помідорів і знімаємо з вогню.
варення із зелених помідорів - фото крок 5
5. Коли варення загусне, його можна закочувати в чисті баночки. Також варення можна зберігати в щільно закупорених ємностях без консервації. А частина ласощі можна залишити, щоб поїсти відразу.

Схожі рецепти