Варення із зелених помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати варення із зелених помідорів, смачне і незвичайне, яке за смаком нагадує ківі. За витратами воно мінімальне, готується швидко і просто. Обов'язково спробуйте!
Якщо хочете різноманітності - приготуйте варення із зелених помідорів, яке можна заготовлювати на зиму. За смаком воно нагадує ківі, а по консистенції - мармелад.
Проваривается воно три рази до закипання, після чого - до готовності помідорів. Протягом дня можна закінчити процес консервації. Але якщо вам довелося залишити варення на ніч і воно загусло, то просто ще раз прогрійте його до закипання.
- Зелені помідори - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1, 3 кілограма
- Вода - 1 склянок
- Лимонна кислота - 1 щіпка (на кінчику ножа)
1. Якщо ви думаєте, що із зелених помідорів вийде неїстівне варення - ви помиляєтесь. Цей дивовижний рецепт я підгледіла в одній кулінарній програмі. Отже, підготуйте всі продукти, відміряйте потрібну кількість цукру.
2. Ретельно моєму помідори, нарізаємо їх на частини. Оптимально різати їх на тонкі часточки. Відправляємо їх в ємність, в якій вони будуть варитися.
3. Окремо робимо сироп за класичним рецептом. Змішуємо цукор з невеликою кількістю води і доводимо до кипіння. Коли цукор повністю розчинитися, заливаємо отриманим сиропом помідори.
4. Додаємо лимонну кислоту і проварюємо варення на повільному вогні. Доводимо до кипіння і вимикаємо, потім повторюємо цю ж процедуру два рази. Після проварюємо варення до м'якості помідорів і знімаємо з вогню.
5. Коли варення загусне, його можна закочувати в чисті баночки. Також варення можна зберігати в щільно закупорених ємностях без консервації. А частина ласощі можна залишити, щоб поїсти відразу.