Армянчікі із зелених помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Армянчікі із зелених помідорів - смачна закуска, яка обов'язково сподобається всім любителям гостренького. Готувати армянчікі можна і з достигли помідорів, але із зелених вийде все ж краще.
Рецепт, як приготувати армянчікі із зелених помідорів, досить простий. Обов'язковими інгредієнтами в ньому є самі зелені помідори, гострий перець і часник. Все інше додається за бажанням. Можна додати будь-які спеції, свіжий базилік або кинзу. Така закуска прекрасно підійде до м'ясних і рибних страв. Пробуйте! Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшла 1 баночка об'ємом 500 мл. Збільшуйте кількість інгредієнтів пропорційно.
- Помідори зелені - 500 грам
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 3-5 зубчиків
- Гілочки петрушки - 10 штук
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зелені помідори вибирайте однакового розміру.
Дрібно наріжте гострий перець, попередньо очистивши його від насіння. Якщо любите дуже гостре, від насіння можна не очищати. Також дрібно наріжте часник і петрушку.
Перемішайте отриману ароматно-гостру суміш.
Помідори промийте. У кожному помідорі зробіть хрестоподібний надріз, dorezaya не кінець, щоб помідор не розвалився на частини.
У розрізи вкладіть часникову суміш.
Приготуйте маринад. В 200 мл. Води розчиніть сіль і оцет. Доведіть до кипіння.
Викладіть підготовлені зелені помідори в баночку.
Залийте маринад в баночку доверху.
Стерилізують баночку з помідорами протягом 10 хвилин. Дно каструлі, в якій стерилізуєте, обов'язково застеліть тканинною серветкою або паперовим рушником.
Стерилізовану баночку з помідорами закатати металевою кришкою, залиште до повного охолодження, а потім приберіть в прохолодне місце на зберігання.
Смачного!