Закачування квасолі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Любителям домашніх заготовок в скарбничку рецептів пропоную взяти досить простий варіант, як зробити закачування квасолі на зиму в соковитому і апетитному томатному соусі.
Перед вами дуже цікавий і нескладний рецепт приготування квасолі на зиму. В результаті ви отримаєте прекрасну закуску або навіть гарнір. Ця страва припаде до смаку всім любителям овочів в самих різних варіаціях.
- Квасоля - 1 кілограм
- Морква - 1.5-2 кілограма
- Помідори - 2 кілограма
- Цибуля - 0.5 кілограма
- Часник - 12-20 зубчиків
- Рослинна олія - 450 мілілітрів
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 200 грам
- Оцет - 200 мілілітрів
1. Процес приготування заготовки необхідно почати заздалегідь. На ніч потрібно залити квасолю з розрахунку 1 до 3 (з 1 кілограм 3 літра води). Вранці воду злийте, а квасоля перекладіть у велику каструлю.
2. Помідори вимийте і пропустіть через м'ясорубку, заздалегідь видаливши у них хвостики (можна також використовувати блендер). Отриманим томатним пюре залийте квасолю, надішліть каструлю на вогонь. Тим часом можете очистити і дуже дрібно нарізати цибулю.
3. Морква вимийте, очистіть і подрібніть в комбайні або на дрібній тертці. Кількість овочів, використовуваних в рецепті приготування закачування квасолі на зиму, може варіюватися в залежності від ваших смакових уподобань.
4. Додайте сіль, цукор, рослинна олія (при бажанні - гострий перець). На повільному вогні млоїте квасоля близько 35 хвилин. Потім додайте очищений і пропущений через прес часник і оцет. Гасіть ще близько 40 хвилин до повної готовності. При бажанні можете додати в цей простий рецепт закачування квасолі на зиму і інші спеції або прянощі.
5. На останньому етапі приготування простерилизуйте банки і кришки. Розкладіть квасоля, закатати і залиште в теплі кришками вниз до повного охолодження. Це дуже смачно, ароматно і досить ситно, так що закачування квасолі на зиму в домашніх умовах - відмінна ідея для господинь.