Огірки на зиму без закачування
(покроковий рецепт з фото)
Похрумтіти солоненьке огірочками до душі багатьом майбутнім матусям. Я покажу вам, як приготувати хрусткі солоні огірочки на зиму швидко і легко. Впевнена, мій рецепт припаде до смаку всім.
Не вмієте користуватися закаточним ключем? немає проблем, я розповім, як без використання ключа і залізних кришок підготувати на зиму відмінні огірки, які підійдуть як доповнення до багатьох страв. Отже, як приготувати огірки на зиму без закачування? Підготуйте невеликі за розміром домашні огірки. Можна брати і парникові, але ви ж самі розумієте, що краще брати сезонні овочі. Потім найцікавіше: вибір трав і листя, щоб наші огірочки вийшли хрусткими і найкращими за смаком. Зазвичай використовують листя хрону і листя смородини, або вишні. Ми візьмемо листя вишні і молодий кріп. Також візьміть молодий часник, він набагато ніжніше старого. Після попередніх приготувань додайте 5-6 горошин чорного перцю і 50-60 грамів кам'яної солі. Залийте банки до верху водою і закрийте кришками. Поставте все заготовлені банки в холодильник або в холодний погріб. Найголовніше - стриматися і не з'їсти все огірочки ще до початку зими.
- Огірок - 800 грам
- Сіль - 100 грам
- Часник - 1 штука (головка)
- Перець горошком - 8-10 штук
- Листя вишні - 5-6 штук
- Кріп - 0, 5 пучка
- Вода - 400 мілілітрів