Рецепт Огірки на зиму без закачування фото

Огірки на зиму без закачування
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 20 хв.

Похрумтіти солоненьке огірочками до душі багатьом майбутнім матусям. Я покажу вам, як приготувати хрусткі солоні огірочки на зиму швидко і легко. Впевнена, мій рецепт припаде до смаку всім.

Опис приготування:

Не вмієте користуватися закаточним ключем? немає проблем, я розповім, як без використання ключа і залізних кришок підготувати на зиму відмінні огірки, які підійдуть як доповнення до багатьох страв. Отже, як приготувати огірки на зиму без закачування? Підготуйте невеликі за розміром домашні огірки. Можна брати і парникові, але ви ж самі розумієте, що краще брати сезонні овочі. Потім найцікавіше: вибір трав і листя, щоб наші огірочки вийшли хрусткими і найкращими за смаком. Зазвичай використовують листя хрону і листя смородини, або вишні. Ми візьмемо листя вишні і молодий кріп. Також візьміть молодий часник, він набагато ніжніше старого. Після попередніх приготувань додайте 5-6 горошин чорного перцю і 50-60 грамів кам'яної солі. Залийте банки до верху водою і закрийте кришками. Поставте все заготовлені банки в холодильник або в холодний погріб. Найголовніше - стриматися і не з'їсти все огірочки ще до початку зими.

  • Огірок - 800 грам
  • Сіль - 100 грам
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Перець горошком - 8-10 штук
  • Листя вишні - 5-6 штук
  • Кріп - 0, 5 пучка
  • Вода - 400 мілілітрів
огірки на зиму без закачування - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Відберіть і промийте огірки, вони повинні бути приблизно одного розміру.
огірки на зиму без закачування - фото крок 2
На дно простерилізованих банок викладіть листя вишні і кріп. Потім плотненько збудуйте огірки стоячи, щоб максимально наповнити банку.
огірки на зиму без закачування - фото крок 3
Очистіть молодий часник, киньте всередину кожної банки по три зубки цілком. Хочете подрібнити часник? Можна і так, але в маринованому вигляді він не поступиться за смаком самим огіркам. Потім киньте по 5 горошин чорного перцю і по 50 грамів солі. Після чого залийте банки до верху кип'яченою водою.
огірки на зиму без закачування - фото крок 4
Накрийте банки пластиковими кришками і поставте в холодильник. Взимку вас просто за вуха не відтягнеш від цих ласощів. Особливо не терплять ж можуть покуштувати малосольних огірочків вже через 3 дня.

Схожі рецепти