Рецепт Огірки «осьминожки» на зиму фото

Огірки «осьминожки» на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки , Консервація , Солоне
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Дуже смачний і незвичайний рецепт консервованих огірків на зиму. Відмінна закуска, яка буде вам смачно нагадувати про літо. Таких осьминожек навіть діти їстимуть із задоволенням!

Опис приготування:

Не лякайтесь, що в охолодженому вигляді банки будуть трохи каламутними. Так відбувається через наявність сухої гірчиці в складі. Готові огірочки виходять ароматними і хрусткими. Відмінне нагадування про літо холодною зимою!

  • Огірок - 2 кілограма
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Сіль - 50 грам
  • Оцет 9% - 1/2 склянки
  • Рослинна олія - 1/2 склянки
  • Перець мелений - 1 чайних ложок
  • Гірчиця суха - 1 чайних ложок
  • Часник - 10-15 зубчиків
огірки
Маленькі огурчbкі помийте, відріжте хвостики і розрізати їх уздовж на 6-8 частин, НЕ дорізаючи до кінця. Так, щоб було схоже на восьминогів.
огірки
Додайте всі інші інгредієнти. Добре перемішайте і поставте під гніт на 8 годин. За цей час огірки добре промаринується і пустять сік.
огірки
Потім розкладіть огірки в чисті банки і залийте соком.
огірки
Прикрийте кришками, поставте у велику каструлю і налийте води, щоб вона трохи не доходила до верху банок. Доведіть до кипіння і простерилизуйте 15 хвилин.
Витягніть банки з води і закатати. Поставте охолоджуватися під ковдру.
огірки
Остигнули банки приберіть в прохолодне місце.
Смачного!

Схожі рецепти