Огірки «осьминожки» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і незвичайний рецепт консервованих огірків на зиму. Відмінна закуска, яка буде вам смачно нагадувати про літо. Таких осьминожек навіть діти їстимуть із задоволенням!
Не лякайтесь, що в охолодженому вигляді банки будуть трохи каламутними. Так відбувається через наявність сухої гірчиці в складі. Готові огірочки виходять ароматними і хрусткими. Відмінне нагадування про літо холодною зимою!
- Огірок - 2 кілограма
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 50 грам
- Оцет 9% - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Перець мелений - 1 чайних ложок
- Гірчиця суха - 1 чайних ложок
- Часник - 10-15 зубчиків
Маленькі огурчbкі помийте, відріжте хвостики і розрізати їх уздовж на 6-8 частин, НЕ дорізаючи до кінця. Так, щоб було схоже на восьминогів.
Додайте всі інші інгредієнти. Добре перемішайте і поставте під гніт на 8 годин. За цей час огірки добре промаринується і пустять сік.
Потім розкладіть огірки в чисті банки і залийте соком.
Прикрийте кришками, поставте у велику каструлю і налийте води, щоб вона трохи не доходила до верху банок. Доведіть до кипіння і простерилизуйте 15 хвилин.
Витягніть банки з води і закатати. Поставте охолоджуватися під ковдру.
Витягніть банки з води і закатати. Поставте охолоджуватися під ковдру.
Остигнули банки приберіть в прохолодне місце.
Смачного!
Смачного!