Рецепт Осьминожки на сковороді фото

Осьминожки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Морепродукти, Восьминіг, Яйця, Молоко
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Страви в клярі

Восьминоги часто використовуються для приготування салатів і вишуканих закусок. Сьогодні розповім про один із способів, як приготувати осьминожки на сковороді. Смажити їх будемо в яєчному клярі.

Восьминоги, обсмажені на сковороді, будуть відмінною закускою до святкового столу і фуршету. Таких восьминогів можна використовувати для приготування салату. Спершу восьминога відварюю в киплячій воді, а потім нарізаю шматочками, занурюю в яєчний кляр і обсмажую на сковороді. Подавайте остиглого восьминога.

  • Восьминіг - 1 кілограм
  • Яйця - 3 штуки
  • Молоко - 60 мілілітрів
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
осьминожки на сковороді - фото крок 1
1. Помістіть очищеного восьминога в киплячу воду і варіть 20 хвилин, потім дістаньте з каструлі і остудіть.
осьминожки на сковороді - фото крок 2
2. Наріжте восьминога невеликими шматочками (розмір визначайте самі).
осьминожки на сковороді - фото крок 3
3. У миску вбийте курячі яйця, додайте молоко, сіль і перець за смаком, гарненько все збовтайте.
осьминожки на сковороді - фото крок 4
4. Наколи на вилку шматочок восьминога і занурте його в кляр, потім викладіть на розпечену сковороду.
осьминожки на сковороді - фото крок 5
5. Перемішуйте восьминога на сковороді і готуйте до утворення легкої скоринки.
осьминожки на сковороді - фото крок 6
6. Викладіть восьминога в тарілку і остудіть, а потім подавайте з соусом або без.

Схожі рецепти