Осьминожки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Восьминоги часто використовуються для приготування салатів і вишуканих закусок. Сьогодні розповім про один із способів, як приготувати осьминожки на сковороді. Смажити їх будемо в яєчному клярі.
Восьминоги, обсмажені на сковороді, будуть відмінною закускою до святкового столу і фуршету. Таких восьминогів можна використовувати для приготування салату. Спершу восьминога відварюю в киплячій воді, а потім нарізаю шматочками, занурюю в яєчний кляр і обсмажую на сковороді. Подавайте остиглого восьминога.
- Восьминіг - 1 кілограм
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 60 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
1. Помістіть очищеного восьминога в киплячу воду і варіть 20 хвилин, потім дістаньте з каструлі і остудіть.
2. Наріжте восьминога невеликими шматочками (розмір визначайте самі).
3. У миску вбийте курячі яйця, додайте молоко, сіль і перець за смаком, гарненько все збовтайте.
4. Наколи на вилку шматочок восьминога і занурте його в кляр, потім викладіть на розпечену сковороду.
5. Перемішуйте восьминога на сковороді і готуйте до утворення легкої скоринки.
6. Викладіть восьминога в тарілку і остудіть, а потім подавайте з соусом або без.