Рецепт Алжирський пиріг на сковороді фото

Алжирський пиріг на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Тісто , Ваніль
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Цей пиріг алжирської кухні за своєю структурою нагадує улюблений багатьма маннік, але готується він ще простіше і випікається на сковороді, а потім в ще теплому вигляді просочується рідким ароматним медом.

Опис приготування:

Особливість приготування тіста для цього пирога полягає в відсутності цукрового піску. Солодкість випічці надає натуральний мед, яким необхідно щедро просочити пиріг по закінченню випікання на сковороді. При необхідності мед можна замінити фруктовим сиропом або рідким джемом.

  • Яйця курячі - 5 штук
  • Крупа манна - 50 грам
  • Борошно цільнозернове (пшеничне) - 50 грам
  • Мед - 70-80 грам
  • Олія соняшникова (rafinirovannoe) - 30 мілілітрів
  • Сіль кухонна - 1 щіпка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 10 грам
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти, необхідні для приготування пирога, враховуючи, що при відсутності цільнозерновий борошна можна використовувати звичайне борошно першого або вищого сорту.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 2
Яйця помістіть в глибоку миску і збийте їх вінчиком з додаванням солі і ванільного цукру. Збивати в повітряну піну не потрібно, досить домогтися консистенції, необхідної для приготування омлету.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 3
Всипте в яєчну масу манну крупу і перемішайте.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 4
Борошно з'єднайте з розпушувачем і введіть в яєчно-манну суміш, добре перемішайте.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 5
В кінці приготування тіста влийте олію, ще раз ретельно перемішайте.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 6
Тісто сметанною консистенції вилийте на розігріту сковороду, злегка змащену олією.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 7
Готуйте алжирський пиріг на слабкому вогні під кришкою протягом 7-10 хвилин. Після чого, переконавшись, що верх"схопився" , зніміть пиріг з плити і акуратно переверніть за допомогою тарілки.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 8
Поверніть перевернутий пиріг на плиту і випікайте ще 5-7 хвилин, накривши сковороду кришкою.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 9
Дайте готовому алжирському пирога злегка охолонути і вийміть його на тарілку, після чого добре просочіть рідким медом або сиропом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти