Алжирський пиріг на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг алжирської кухні за своєю структурою нагадує улюблений багатьма маннік, але готується він ще простіше і випікається на сковороді, а потім в ще теплому вигляді просочується рідким ароматним медом.
Особливість приготування тіста для цього пирога полягає в відсутності цукрового піску. Солодкість випічці надає натуральний мед, яким необхідно щедро просочити пиріг по закінченню випікання на сковороді. При необхідності мед можна замінити фруктовим сиропом або рідким джемом.
- Яйця курячі - 5 штук
- Крупа манна - 50 грам
- Борошно цільнозернове (пшеничне) - 50 грам
- Мед - 70-80 грам
- Олія соняшникова (rafinirovannoe) - 30 мілілітрів
- Сіль кухонна - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 10 грам
Підготуйте інгредієнти, необхідні для приготування пирога, враховуючи, що при відсутності цільнозерновий борошна можна використовувати звичайне борошно першого або вищого сорту.
Яйця помістіть в глибоку миску і збийте їх вінчиком з додаванням солі і ванільного цукру. Збивати в повітряну піну не потрібно, досить домогтися консистенції, необхідної для приготування омлету.
Всипте в яєчну масу манну крупу і перемішайте.
Борошно з'єднайте з розпушувачем і введіть в яєчно-манну суміш, добре перемішайте.
В кінці приготування тіста влийте олію, ще раз ретельно перемішайте.
Тісто сметанною консистенції вилийте на розігріту сковороду, злегка змащену олією.
Готуйте алжирський пиріг на слабкому вогні під кришкою протягом 7-10 хвилин. Після чого, переконавшись, що верх "схопився", зніміть пиріг з плити і акуратно переверніть за допомогою тарілки.
Поверніть перевернутий пиріг на плиту і випікайте ще 5-7 хвилин, накривши сковороду кришкою.
Дайте готовому алжирському пирога злегка охолонути і вийміть його на тарілку, після чого добре просочіть рідким медом або сиропом. Приємного чаювання!