Рецепт Алжирський пиріг на сковороді фото

Алжирський пиріг на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Тісто, Ваніль
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Цей пиріг алжирської кухні за своєю структурою нагадує улюблений багатьма маннік, але готується він ще простіше і випікається на сковороді, а потім в ще теплому вигляді просочується рідким ароматним медом.

Особливість приготування тіста для цього пирога полягає в відсутності цукрового піску. Солодкість випічці надає натуральний мед, яким необхідно щедро просочити пиріг по закінченню випікання на сковороді. При необхідності мед можна замінити фруктовим сиропом або рідким джемом.

  • Яйця курячі - 5 штук
  • Крупа манна - 50 грам
  • Борошно цільнозернове (пшеничне) - 50 грам
  • Мед - 70-80 грам
  • Олія соняшникова (rafinirovannoe) - 30 мілілітрів
  • Сіль кухонна - 1 щіпка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 10 грам
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти, необхідні для приготування пирога, враховуючи, що при відсутності цільнозерновий борошна можна використовувати звичайне борошно першого або вищого сорту.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 2
Яйця помістіть в глибоку миску і збийте їх вінчиком з додаванням солі і ванільного цукру. Збивати в повітряну піну не потрібно, досить домогтися консистенції, необхідної для приготування омлету.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 3
Всипте в яєчну масу манну крупу і перемішайте.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 4
Борошно з'єднайте з розпушувачем і введіть в яєчно-манну суміш, добре перемішайте.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 5
В кінці приготування тіста влийте олію, ще раз ретельно перемішайте.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 6
Тісто сметанною консистенції вилийте на розігріту сковороду, злегка змащену олією.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 7
Готуйте алжирський пиріг на слабкому вогні під кришкою протягом 7-10 хвилин. Після чого, переконавшись, що верх "схопився", зніміть пиріг з плити і акуратно переверніть за допомогою тарілки.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 8
Поверніть перевернутий пиріг на плиту і випікайте ще 5-7 хвилин, накривши сковороду кришкою.
алжирський пиріг на сковороді - фото крок 9
Дайте готовому алжирському пирога злегка охолонути і вийміть його на тарілку, після чого добре просочіть рідким медом або сиропом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти