Пиріг з лаваша на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий, рум'яний, смачний і соковитий пиріг з лаваша можна приготувати навіть на сковороді! Начинку вибирайте будь-яку: сир, сир, обсмажений фарш, головне - щоб вона була або готової, або напівготової.
За бажанням в сирну або сирну начинку можна додати подрібнену свіжу зелень петрушки, кропу, зеленої цибулі і т.Д. Пиріг подається до столу теплим, щоб при дегустації сир тягнувся. Ви можете готувати таке блюдо буквально за 15 хвилин на сніданок або для перекусу.
- Лаваш - 3 штуки (список)
- Сир - 120 грам (твердий)
- Сир - 200 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Вода - 2 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Сир може бути будь-якої жирності, сорт сиру також значення не має: м'який або твердий.
Змастіть сковороду рослинною або вершковим маслом, влийте на дно воду, так пиріг не підгорить. Виріжте з лавашей кола по діаметру ємності. Обрізки не видаляйте, їх викладіть в середину пирога. Помістіть на сковороду перше коло лаваша.
Натріть твердий сир на тертці з дрібними отворами і присипте перший шар.
Накрийте другим колом, потім присипте ще сиром. Третє коло обмажте сиром будь-якої жирності і присолите його.
Накрийте сир обрізками лавашей, знову присипте сиром. Повторюйте шари, поки вони не закінчаться, але пам'ятайте, що останній шар повинен бути з сиром, щоб пиріг вийшов барвистим і апетитним на вигляд.
Накрийте сковороду кришкою і помістіть на плиту, включаючи мінімальний нагрів. Томіть пиріг до розплавлення сиру і до характерного смачного аромату підсмаженої випічки. Приблизно 6-10 хвилин.
Вимкніть нагрів і зніміть кришку зі сковороди.
Викладіть пиріг на тарілку і дайте злегка охолонути.
Наріжте на порції і подайте до столу з чаєм або кавою.