Рецепт Капустяний пиріг на сковороді фото

Капустяний пиріг на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Любіть овочі і шукайте нові варіанти страв? тоді дізнайтеся, як приготувати капустяний пиріг на сковороді без зайвого клопоту і побалуйте себе корисною і смачною їжею.

1. Насамперед потрібно нашаткувати дрібно капусту. Краще в рецепт приготування капустяного пирога на сковороді використовувати молоду і м'яку капусту, тоді страва вийде ніжніше і соковитіше.

2. У глибокій мисці збити яйця з сіллю.

3. Викласти туди капусту і акуратно перемішувати, щоб яйце покрило всю капусту.

4. Вимити, обсушити трохи і подрібнити зелень. Найкраще підійде кріп, проте можна взяти і петрушку, наприклад. Якщо свіжої зелені під рукою не виявилося, підійде і дрібку сушеної.

5. Викласти зелень до капусти і знову перемішати.

6. Поступово всипати борошно, акуратно перемішуючи.

7. Маса повинна вийти однорідною і плотноватой.

8. Сковороду змастити олією і викласти туди капусту. Щільно притиснути ложкою і відправити на вогонь.

9. Під накритою кришкою смажити близько 15-20 хвилин на середньому вогні.

10. Щоб капустяний пиріг на сковороді в домашніх умовах добре проготовілся і підрум'яниться з двох сторін його потрібно перевернути. Зробити це простіше, ніж може здатися відразу. Досить накрити сковорідку великою тарілкою і різко перевернути. Потім викласти з тарілки пиріг назад на сковороду і смажити до золотистої скоринки з другої сторони.

11. Після того, як пиріг буде готовий, його потрібно трохи остудити і можна подавати до столу.

  • Капуста - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Зелень - За смаком
  • Борошно - 100-150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Насамперед потрібно нашаткувати дрібно капусту. Краще в рецепт приготування капустяного пирога на сковороді використовувати молоду і м'яку капусту, тоді страва вийде ніжніше і соковитіше.

2. У глибокій мисці збити яйця з сіллю.

3. Викласти туди капусту і акуратно перемішувати, щоб яйце покрило всю капусту.

4. Вимити, обсушити трохи і подрібнити зелень. Найкраще підійде кріп, проте можна взяти і петрушку, наприклад. Якщо свіжої зелені під рукою не виявилося, підійде і дрібку сушеної.

5. Викласти зелень до капусти і знову перемішати.

6. Поступово всипати борошно, акуратно перемішуючи.

7. Маса повинна вийти однорідною і плотноватой.

8. Сковороду змастити олією і викласти туди капусту. Щільно притиснути ложкою і відправити на вогонь.

9. Під накритою кришкою смажити близько 15-20 хвилин на середньому вогні.

10. Щоб капустяний пиріг на сковороді в домашніх умовах добре проготовілся і підрум'яниться з двох сторін його потрібно перевернути. Зробити це простіше, ніж може здатися відразу. Досить накрити сковорідку великою тарілкою і різко перевернути. Потім викласти з тарілки пиріг назад на сковороду і смажити до золотистої скоринки з другої сторони.

11. Після того, як пиріг буде готовий, його потрібно трохи остудити і можна подавати до столу.

Схожі рецепти