Капустяний пиріг на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Любіть овочі і шукайте нові варіанти страв? тоді дізнайтеся, як приготувати капустяний пиріг на сковороді без зайвого клопоту і побалуйте себе корисною і смачною їжею.
1. Насамперед потрібно нашаткувати дрібно капусту. Краще в рецепт приготування капустяного пирога на сковороді використовувати молоду і м'яку капусту, тоді страва вийде ніжніше і соковитіше.
2. У глибокій мисці збити яйця з сіллю.
3. Викласти туди капусту і акуратно перемішувати, щоб яйце покрило всю капусту.
4. Вимити, обсушити трохи і подрібнити зелень. Найкраще підійде кріп, проте можна взяти і петрушку, наприклад. Якщо свіжої зелені під рукою не виявилося, підійде і дрібку сушеної.
5. Викласти зелень до капусти і знову перемішати.
6. Поступово всипати борошно, акуратно перемішуючи.
7. Маса повинна вийти однорідною і плотноватой.
8. Сковороду змастити олією і викласти туди капусту. Щільно притиснути ложкою і відправити на вогонь.
9. Під накритою кришкою смажити близько 15-20 хвилин на середньому вогні.
10. Щоб капустяний пиріг на сковороді в домашніх умовах добре проготовілся і підрум'яниться з двох сторін його потрібно перевернути. Зробити це простіше, ніж може здатися відразу. Досить накрити сковорідку великою тарілкою і різко перевернути. Потім викласти з тарілки пиріг назад на сковороду і смажити до золотистої скоринки з другої сторони.
11. Після того, як пиріг буде готовий, його потрібно трохи остудити і можна подавати до столу.
- Капуста - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Борошно - 100-150 грам
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
2. У глибокій мисці збити яйця з сіллю.
3. Викласти туди капусту і акуратно перемішувати, щоб яйце покрило всю капусту.
4. Вимити, обсушити трохи і подрібнити зелень. Найкраще підійде кріп, проте можна взяти і петрушку, наприклад. Якщо свіжої зелені під рукою не виявилося, підійде і дрібку сушеної.
5. Викласти зелень до капусти і знову перемішати.
6. Поступово всипати борошно, акуратно перемішуючи.
7. Маса повинна вийти однорідною і плотноватой.
8. Сковороду змастити олією і викласти туди капусту. Щільно притиснути ложкою і відправити на вогонь.
9. Під накритою кришкою смажити близько 15-20 хвилин на середньому вогні.
10. Щоб капустяний пиріг на сковороді в домашніх умовах добре проготовілся і підрум'яниться з двох сторін його потрібно перевернути. Зробити це простіше, ніж може здатися відразу. Досить накрити сковорідку великою тарілкою і різко перевернути. Потім викласти з тарілки пиріг назад на сковороду і смажити до золотистої скоринки з другої сторони.
11. Після того, як пиріг буде готовий, його потрібно трохи остудити і можна подавати до столу.