Рецепт Осетинський пиріг на сковороді фото

Осетинський пиріг на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Кефір
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо у вас в запасі мало часу, а хочеться приготувати смачне і ситне блюдо - зробіть осетинський пиріг на сковороді. Це, звичайно, не традиційний пиріг, але теж дуже смачно.

Опис приготування:

Зазвичай пироги не готують на сковороді, але посмію назвати це блюдо пирогом, так як виходить не менш смачно, ніж в духовці, а готувати набагато простіше і швидше. Оперувати в хлібопічку інгредієнти для тіста, і поки вона працює, підготуйте начинку. Для цього зваріть картоплю, розімніть його в пюре, додайте тертий сир і перемішайте. Готове тісто розділити на частини, розплющите кожну з них в коржик, викладіть на коржі рівними частинами начинку. Краї коржика зберіть навколо начинки, вийшов колобок розімніть в тонкий пиріг. Випікаючи пирога на сухій розігрітій сковороді під кришкою до готовності. Потім змастіть їх вершковим маслом, викладіть стопкою один на одного і подайте на стіл в гарячому вигляді. Смачного!

  • Борошно - 500 грам
  • Сир - 200 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Перець мелений - За смаком
осетинський пиріг на сковороді - фото крок 1
У мене є помічниця - хлібопічка. Вона допоможе мені замістити тісто. Якщо у вас немає такого приладу, можна замісити і вручну, але так простіше і швидше. Влийте в хлібопічку кефір, воду, олія, шматочки вершкового масла, борошно, сіль, цукор і дріжджі.
осетинський пиріг на сковороді - фото крок 2
Увімкніть режим приготування дріжджового тіста та дочекайтеся закінчення програми. Потім розділіть тісто на 3-5 рівних частин.
осетинський пиріг на сковороді - фото крок 3
Відваріть картоплю, розімніть в пюре, додайте тертий сир і перемішайте.
осетинський пиріг на сковороді - фото крок 4
Розділити тісто на частини, розплющите кожну з них в коржик, викладіть на коржі рівними частинами начинку. Краї коржика зберіть навколо начинки, вийшов колобок розімніть в тонкий пиріг. Суху сковороду розігрійте і випікання пироги до готовності під кришкою на повільному вогні. Потім змастіть їх вершковим маслом, викладіть стопкою один на одного і подайте на стіл в гарячому вигляді.

Схожі рецепти