Рецепт Осетинський пиріг на сковороді фото

Осетинський пиріг на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Кефір
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка, Пироги

Якщо у вас в запасі мало часу, а хочеться приготувати смачне і ситне блюдо - зробіть осетинський пиріг на сковороді. Це, звичайно, не традиційний пиріг, але теж дуже смачно.

Зазвичай пироги не готують на сковороді, але посмію назвати це блюдо пирогом, так як виходить не менш смачно, ніж в духовці, а готувати набагато простіше і швидше. Оперувати в хлібопічку інгредієнти для тіста, і поки вона працює, підготуйте начинку. Для цього зваріть картоплю, розімніть його в пюре, додайте тертий сир і перемішайте. Готове тісто розділити на частини, розплющите кожну з них в коржик, викладіть на коржі рівними частинами начинку. Краї коржика зберіть навколо начинки, вийшов колобок розімніть в тонкий пиріг. Випікаючи пирога на сухій розігрітій сковороді під кришкою до готовності. Потім змастіть їх вершковим маслом, викладіть стопкою один на одного і подайте на стіл в гарячому вигляді. Смачного!

  • Борошно - 500 грам
  • Сир - 200 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Перець мелений - За смаком
осетинський пиріг на сковороді - фото крок 1
У мене є помічниця - хлібопічка. Вона допоможе мені замістити тісто. Якщо у вас немає такого приладу, можна замісити і вручну, але так простіше і швидше. Влийте в хлібопічку кефір, воду, олія, шматочки вершкового масла, борошно, сіль, цукор і дріжджі.
осетинський пиріг на сковороді - фото крок 2
Увімкніть режим приготування дріжджового тіста та дочекайтеся закінчення програми. Потім розділіть тісто на 3-5 рівних частин.
осетинський пиріг на сковороді - фото крок 3
Відваріть картоплю, розімніть в пюре, додайте тертий сир і перемішайте.
осетинський пиріг на сковороді - фото крок 4
Розділити тісто на частини, розплющите кожну з них в коржик, викладіть на коржі рівними частинами начинку. Краї коржика зберіть навколо начинки, вийшов колобок розімніть в тонкий пиріг. Суху сковороду розігрійте і випікання пироги до готовності під кришкою на повільному вогні. Потім змастіть їх вершковим маслом, викладіть стопкою один на одного і подайте на стіл в гарячому вигляді.

Схожі рецепти