Осетинський пиріг на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в запасі мало часу, а хочеться приготувати смачне і ситне блюдо - зробіть осетинський пиріг на сковороді. Це, звичайно, не традиційний пиріг, але теж дуже смачно.
Опис приготування:
Зазвичай пироги не готують на сковороді, але посмію назвати це блюдо пирогом, так як виходить не менш смачно, ніж в духовці, а готувати набагато простіше і швидше. Оперувати в хлібопічку інгредієнти для тіста, і поки вона працює, підготуйте начинку. Для цього зваріть картоплю, розімніть його в пюре, додайте тертий сир і перемішайте. Готове тісто розділити на частини, розплющите кожну з них в коржик, викладіть на коржі рівними частинами начинку. Краї коржика зберіть навколо начинки, вийшов колобок розімніть в тонкий пиріг. Випікаючи пирога на сухій розігрітій сковороді під кришкою до готовності. Потім змастіть їх вершковим маслом, викладіть стопкою один на одного і подайте на стіл в гарячому вигляді. Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Кефір - 150 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Картопля - 3-4 штук
- Перець мелений - За смаком