Рецепт Справжній осетинський пиріг фото

Справжній осетинський пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто, Овочі, Картопля
ПП рецепти
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги

Осетинські пироги славляться своїм неповторним смаком і ситністю. Можна знайти багато різних рецептів з різноманітними начинками. Пропоную спробувати, як приготувати справжній осетинський пиріг.

Такі пироги вас приємно здивують і порадують, вони ситні і поживні. Це відмінна альтернатива звичній піці. В якості начинки можна використовувати все, що завгодно, наприклад, картоплю з грибами та цибулею, сир з грибами, а також м'ясну, овочеву начинки (або сирну). Можна приготувати відразу кілька пирогів з різними начинками і запропонувати своїм домашнім на вибір.

  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 440 грам(2 столові ложки для опари, 400 грам для тіста)
  • Вода - 300 грам(100 мілілітрів для опари, 200 мілілітрів для тесту)
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Картопля - 4 штуки
  • Сир - 200 грам
справжній осетинський пиріг - фото крок 1
1. Робимо опару: воду підігріваємо до кімнатної температури, всипаємо дріжджі, цукор і борошно, перемішуємо і залишаємо до появи дрібних бульбашок.
справжній осетинський пиріг - фото крок 2
2. Готову опару переливаємо в миску побільше, потім додаємо підігріті молоко і воду, потім солимо і перемішуємо, порційно всипаємо заздалегідь просіяне борошно.
справжній осетинський пиріг - фото крок 3
3. Замішуємо тісто, додаємо в самому кінці рослинне масло, формуємо кульку, кладемо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо при кімнатній температурі, тісто має піднятися в 2-3 рази.
справжній осетинський пиріг - фото крок 4
4. Відварюємо картоплю, товчемо її в пюре і змішуємо з сиром. Дістаємо готове тісто, поділяємо його на 3 частини, кожну розгортаємо тонко, всередину кладемо трохи начинки, защипуємо і Придавлюємо, а потім розгортаємо товщиною близько двох сантиметрів.
справжній осетинський пиріг - фото крок 5
5. Відправляємо кожен пиріг окремо в розігрітий до 180 градусів духовку на 20 хвилин, до появи рум'яної скоринки. Готовий пиріг змащуємо рослинним маслом, складаємо пироги один на один.

Схожі рецепти