Справжній осетинський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Осетинські пироги славляться своїм неповторним смаком і ситністю. Можна знайти багато різних рецептів з різноманітними начинками. Пропоную спробувати, як приготувати справжній осетинський пиріг.
Такі пироги вас приємно здивують і порадують, вони ситні і поживні. Це відмінна альтернатива звичній піці. В якості начинки можна використовувати все, що завгодно, наприклад, картоплю з грибами та цибулею, сир з грибами, а також м'ясну, овочеву начинки (або сирну). Можна приготувати відразу кілька пирогів з різними начинками і запропонувати своїм домашнім на вибір.
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 440 грам(2 столові ложки для опари, 400 грам для тіста)
- Вода - 300 грам(100 мілілітрів для опари, 200 мілілітрів для тесту)
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Картопля - 4 штуки
- Сир - 200 грам
1. Робимо опару: воду підігріваємо до кімнатної температури, всипаємо дріжджі, цукор і борошно, перемішуємо і залишаємо до появи дрібних бульбашок.
2. Готову опару переливаємо в миску побільше, потім додаємо підігріті молоко і воду, потім солимо і перемішуємо, порційно всипаємо заздалегідь просіяне борошно.
3. Замішуємо тісто, додаємо в самому кінці рослинне масло, формуємо кульку, кладемо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо при кімнатній температурі, тісто має піднятися в 2-3 рази.
4. Відварюємо картоплю, товчемо її в пюре і змішуємо з сиром. Дістаємо готове тісто, поділяємо його на 3 частини, кожну розгортаємо тонко, всередину кладемо трохи начинки, защипуємо і Придавлюємо, а потім розгортаємо товщиною близько двох сантиметрів.
5. Відправляємо кожен пиріг окремо в розігрітий до 180 градусів духовку на 20 хвилин, до появи рум'яної скоринки. Готовий пиріг змащуємо рослинним маслом, складаємо пироги один на один.