Осетинський пиріг «Baldzhin»
(покроковий рецепт з фото)
Обладнаний пиріг з тонким, м'яким і рум'яним тестом, всередині якого велика кількість соковитою вишневою начинки. Це все - осетинський пиріг "балджін" . Готується він легко і просто, дивіться!
Осетинські пироги традиційно печуть дуже тонкими, по виду вони нагадують корж, а шар начинки повинен бути не менше, ніж шар тіста.
Але не завжди їх роблять круглої форми, бувають і трикутні.
Це неймовірно смачний пиріг, який відмінно підходить в якості десерту.
Солодкий осетинський пиріг з вишнею - "балджін" - з рівномірно пропечене скоринкою, смачною і солодкою начинкою ще нікого не залишив байдужим.
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Кефір - 100 грам
- Молоко - 50 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Вишня свіжа - 300 грам
Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога.
У теплому молоці розведіть сухі дріжджі з ложкою цукрового піску, додайте дрібку борошна, залиште хвилин на 10-15 до появи характерної піни.
Введіть просіяне борошно, сіль і перемішайте.
Додайте яйце, кефір, розтоплене, але вже охолоджене вершкове масло (40-50 г), приступайте до замісу. Вимішуйте тісто до м'якого стану, при необхідності підсипте борошно.
Залиште тісто, накрийте серветкою для наступного "зростання" з 2 години в тепле, тихе і без протягів місце.
Розділити тісто 2 частини, кожну з якої розкачайте в круглий пласт.
Викладайте вишню на центр коржі, посипте її цукром.
Накрийте вишню другим коржем. Проріжте отвори довільної форми і скріпіть пальцями стики тесту по колу.
Випікайте ягідний пиріг при температурі 180 градусів, попередньо розжаривши духовку, приблизно 25-30 хвилин.
Випікайте ягідний пиріг при температурі 180 градусів, попередньо розжаривши духовку, приблизно 25-30 хвилин.
Гарячий пиріг змастіть шматочком вершкового масла.