Кабачкова ікра на зиму без закачування
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям домашніх заготовок пропоную звернути увагу на цей класичний рецепт кабачкової ікри на зиму без закачування, яка не відрізняється від магазинного аналога.
1. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками.
2. Розігріти трохи рослинного масла і відправити туди цибулю. Обсмажити до золотистого кольору і перекласти в сотейник.
3. Слідом очистити і натерти на тертці моркву. Обсмажити і викласти в сотейник.
4. У міру необхідності підливати олію. Потім очистити від насіння і хвостиків болгарський перець. Нарізати кубиками і також обсмажити.
5. Кабачки вимити, обсушити трохи і очистити від шкірки. Нарізати невеликими кубиками й обсмажити в декілька заходів.
6. Гострий перець (якщо він використовується) можна очистити від насіння, щоб знизити гостроту. Обсмажувати його необов'язково.
7. У сотейник насипати цукор і сіль. Додати томатну пасту.
8. Поставити на плиту і тушкувати на маленькому вогні близько 30 хвилин.
9. Потім зняти з вогню і пропустити через м'ясорубку.
10. Подрібнену ікру поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 10-12 хвилин на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи.
11. За цей час потрібно підготувати стерилізовані банки і простерилізувати капронові кришки (можна також використовувати твіст кришки).
12. Гарячу ікру розлити по банках і накрити кришками.
13. Залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.
- Кабачки - 1.5 кілограма
- Цибулина - 300 грам
- Морква - 500 грам
- Болгарський перець - 300 грам
- Томатна паста - 100 грам
- Гострий перець - За смаком
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
2. Розігріти трохи рослинного масла і відправити туди цибулю. Обсмажити до золотистого кольору і перекласти в сотейник.
3. Слідом очистити і натерти на тертці моркву. Обсмажити і викласти в сотейник.
4. У міру необхідності підливати олію. Потім очистити від насіння і хвостиків болгарський перець. Нарізати кубиками і також обсмажити.
5. Кабачки вимити, обсушити трохи і очистити від шкірки. Нарізати невеликими кубиками й обсмажити в декілька заходів.
6. Гострий перець (якщо він використовується) можна очистити від насіння, щоб знизити гостроту. Обсмажувати його необов'язково.
7. У сотейник насипати цукор і сіль. Додати томатну пасту.
8. Поставити на плиту і тушкувати на маленькому вогні близько 30 хвилин.
9. Потім зняти з вогню і пропустити через м'ясорубку.
10. Подрібнену ікру поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 10-12 хвилин на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи.
11. За цей час потрібно підготувати стерилізовані банки і простерилізувати капронові кришки (можна також використовувати твіст кришки).
12. Гарячу ікру розлити по банках і накрити кришками.
13. Залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.