Рецепт Кабачкова ікра на зиму без закачування фото

Кабачкова ікра на зиму без закачування
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл
Заготовки

Всім любителям домашніх заготовок пропоную звернути увагу на цей класичний рецепт кабачкової ікри на зиму без закачування, яка не відрізняється від магазинного аналога.

1. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками.

2. Розігріти трохи рослинного масла і відправити туди цибулю. Обсмажити до золотистого кольору і перекласти в сотейник.

3. Слідом очистити і натерти на тертці моркву. Обсмажити і викласти в сотейник.

4. У міру необхідності підливати олію. Потім очистити від насіння і хвостиків болгарський перець. Нарізати кубиками і також обсмажити.

5. Кабачки вимити, обсушити трохи і очистити від шкірки. Нарізати невеликими кубиками й обсмажити в декілька заходів.

6. Гострий перець (якщо він використовується) можна очистити від насіння, щоб знизити гостроту. Обсмажувати його необов'язково.

7. У сотейник насипати цукор і сіль. Додати томатну пасту.

8. Поставити на плиту і тушкувати на маленькому вогні близько 30 хвилин.

9. Потім зняти з вогню і пропустити через м'ясорубку.

10. Подрібнену ікру поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 10-12 хвилин на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи.

11. За цей час потрібно підготувати стерилізовані банки і простерилізувати капронові кришки (можна також використовувати твіст кришки).

12. Гарячу ікру розлити по банках і накрити кришками.

13. Залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.

  • Кабачки - 1.5 кілограма
  • Цибулина - 300 грам
  • Морква - 500 грам
  • Болгарський перець - 300 грам
  • Томатна паста - 100 грам
  • Гострий перець - За смаком
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками.

2. Розігріти трохи рослинного масла і відправити туди цибулю. Обсмажити до золотистого кольору і перекласти в сотейник.

3. Слідом очистити і натерти на тертці моркву. Обсмажити і викласти в сотейник.

4. У міру необхідності підливати олію. Потім очистити від насіння і хвостиків болгарський перець. Нарізати кубиками і також обсмажити.

5. Кабачки вимити, обсушити трохи і очистити від шкірки. Нарізати невеликими кубиками й обсмажити в декілька заходів.

6. Гострий перець (якщо він використовується) можна очистити від насіння, щоб знизити гостроту. Обсмажувати його необов'язково.

7. У сотейник насипати цукор і сіль. Додати томатну пасту.

8. Поставити на плиту і тушкувати на маленькому вогні близько 30 хвилин.

9. Потім зняти з вогню і пропустити через м'ясорубку.

10. Подрібнену ікру поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 10-12 хвилин на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи.

11. За цей час потрібно підготувати стерилізовані банки і простерилізувати капронові кришки (можна також використовувати твіст кришки).

12. Гарячу ікру розлити по банках і накрити кришками.

13. Залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.

Схожі рецепти