Рецепт Кабачкова ікра на зиму без закачування фото

Кабачкова ікра на зиму без закачування
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Всім любителям домашніх заготовок пропоную звернути увагу на цей класичний рецепт кабачкової ікри на зиму без закачування, яка не відрізняється від магазинного аналога.

Опис приготування:

1. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками.

2. Розігріти трохи рослинного масла і відправити туди цибулю. Обсмажити до золотистого кольору і перекласти в сотейник.

3. Слідом очистити і натерти на тертці моркву. Обсмажити і викласти в сотейник.

4. У міру необхідності підливати олію. Потім очистити від насіння і хвостиків болгарський перець. Нарізати кубиками і також обсмажити.

5. Кабачки вимити, обсушити трохи і очистити від шкірки. Нарізати невеликими кубиками й обсмажити в декілька заходів.

6. Гострий перець (якщо він використовується) можна очистити від насіння, щоб знизити гостроту. Обсмажувати його необов'язково.

7. У сотейник насипати цукор і сіль. Додати томатну пасту.

8. Поставити на плиту і тушкувати на маленькому вогні близько 30 хвилин.

9. Потім зняти з вогню і пропустити через м'ясорубку.

10. Подрібнену ікру поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 10-12 хвилин на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи.

11. За цей час потрібно підготувати стерилізовані банки і простерилізувати капронові кришки (можна також використовувати твіст кришки).

12. Гарячу ікру розлити по банках і накрити кришками.

13. Залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.

  • Кабачки - 1.5 кілограма
  • Цибулина - 300 грам
  • Морква - 500 грам
  • Болгарський перець - 300 грам
  • Томатна паста - 100 грам
  • Гострий перець - За смаком
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками.

2. Розігріти трохи рослинного масла і відправити туди цибулю. Обсмажити до золотистого кольору і перекласти в сотейник.

3. Слідом очистити і натерти на тертці моркву. Обсмажити і викласти в сотейник.

4. У міру необхідності підливати олію. Потім очистити від насіння і хвостиків болгарський перець. Нарізати кубиками і також обсмажити.

5. Кабачки вимити, обсушити трохи і очистити від шкірки. Нарізати невеликими кубиками й обсмажити в декілька заходів.

6. Гострий перець (якщо він використовується) можна очистити від насіння, щоб знизити гостроту. Обсмажувати його необов'язково.

7. У сотейник насипати цукор і сіль. Додати томатну пасту.

8. Поставити на плиту і тушкувати на маленькому вогні близько 30 хвилин.

9. Потім зняти з вогню і пропустити через м'ясорубку.

10. Подрібнену ікру поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 10-12 хвилин на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи.

11. За цей час потрібно підготувати стерилізовані банки і простерилізувати капронові кришки (можна також використовувати твіст кришки).

12. Гарячу ікру розлити по банках і накрити кришками.

13. Залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.

Схожі рецепти