Закачування кавуна на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані ягоди люблять не всі, однак якщо ви відносите себе саме до таких гурманам, тоді цей досить простий рецепт закачування кавуна на зиму може вам дуже стати в нагоді.
Серед численних варіантів, як зробити закачування кавуна на зиму, цей вдало поєднує в собі простоту приготування і хороший результат. Оцет надає ніжною м'якоті кавуна особливу пікантність, а вже з прянощами і спеціями можна експериментувати дуже довго.
- Кавун - 3-4 скибочок
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 літр
- Перець духмяний - За смаком
1. Насамперед вимийте як слід кавун. Відріжте невеликий шматочок. Тут є один секрет: щоб закачування кавуна на зиму в домашніх умовах була більш вдалою, виберіть трохи недозрілий і щільний.
2. Видаліть насіння, і наріжте невеликими шматочками, які без праці увійдуть в банки.
3. Банки бажано заздалегідь простерилізувати і трохи обсушити.
4. Паралельно поставте на вогонь маринад. Для цього влийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння. Потім варите близько 2 хвилин.
5. Кавун розкладіть по банках, додайте до нього перець горошком. Також можна використовувати інші прянощі.
6. Залийте киплячий маринад в баночки.
7. Відразу ж накрийте стерилізованими кришками і закатати. Переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Ось такий простий рецепт закачування кавуна на зиму. Відмінна закуска до святкового і щоденного столу тепер завжди буде у вас під рукою.