Рецепт Закачування кавуна на зиму фото

Закачування кавуна на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Кавун
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Заготовки , Консервація , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Мариновані ягоди люблять не всі, однак якщо ви відносите себе саме до таких гурманам, тоді цей досить простий рецепт закачування кавуна на зиму може вам дуже стати в нагоді.

Опис приготування:

Серед численних варіантів, як зробити закачування кавуна на зиму, цей вдало поєднує в собі простоту приготування і хороший результат. Оцет надає ніжною м'якоті кавуна особливу пікантність, а вже з прянощами і спеціями можна експериментувати дуже довго.

  • Кавун - 3-4 скибочок
  • Сіль - 50 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 літр
  • Перець духмяний - За смаком
закачування кавуна на зиму - фото крок 1
1. Насамперед вимийте як слід кавун. Відріжте невеликий шматочок. Тут є один секрет: щоб закачування кавуна на зиму в домашніх умовах була більш вдалою, виберіть трохи недозрілий і щільний.
закачування кавуна на зиму - фото крок 2
2. Видаліть насіння, і наріжте невеликими шматочками, які без праці увійдуть в банки.
закачування кавуна на зиму - фото крок 3
3. Банки бажано заздалегідь простерилізувати і трохи обсушити.
закачування кавуна на зиму - фото крок 4
4. Паралельно поставте на вогонь маринад. Для цього влийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння. Потім варите близько 2 хвилин.
закачування кавуна на зиму - фото крок 5
5. Кавун розкладіть по банках, додайте до нього перець горошком. Також можна використовувати інші прянощі.
закачування кавуна на зиму - фото крок 6
6. Залийте киплячий маринад в баночки.
закачування кавуна на зиму - фото крок 7
7. Відразу ж накрийте стерилізованими кришками і закатати. Переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Ось такий простий рецепт закачування кавуна на зиму. Відмінна закуска до святкового і щоденного столу тепер завжди буде у вас під рукою.

Схожі рецепти