Рецепт Закачування кавуна на зиму фото

Закачування кавуна на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Кавун
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Заготовки, Консервація, Маринування

Мариновані ягоди люблять не всі, однак якщо ви відносите себе саме до таких гурманам, тоді цей досить простий рецепт закачування кавуна на зиму може вам дуже стати в нагоді.

Серед численних варіантів, як зробити закачування кавуна на зиму, цей вдало поєднує в собі простоту приготування і хороший результат. Оцет надає ніжною м'якоті кавуна особливу пікантність, а вже з прянощами і спеціями можна експериментувати дуже довго.

  • Кавун - 3-4 скибочок
  • Сіль - 50 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 літр
  • Перець духмяний - За смаком
закачування кавуна на зиму - фото крок 1
1. Насамперед вимийте як слід кавун. Відріжте невеликий шматочок. Тут є один секрет: щоб закачування кавуна на зиму в домашніх умовах була більш вдалою, виберіть трохи недозрілий і щільний.
закачування кавуна на зиму - фото крок 2
2. Видаліть насіння, і наріжте невеликими шматочками, які без праці увійдуть в банки.
закачування кавуна на зиму - фото крок 3
3. Банки бажано заздалегідь простерилізувати і трохи обсушити.
закачування кавуна на зиму - фото крок 4
4. Паралельно поставте на вогонь маринад. Для цього влийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння. Потім варите близько 2 хвилин.
закачування кавуна на зиму - фото крок 5
5. Кавун розкладіть по банках, додайте до нього перець горошком. Також можна використовувати інші прянощі.
закачування кавуна на зиму - фото крок 6
6. Залийте киплячий маринад в баночки.
закачування кавуна на зиму - фото крок 7
7. Відразу ж накрийте стерилізованими кришками і закатати. Переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Ось такий простий рецепт закачування кавуна на зиму. Відмінна закуска до святкового і щоденного столу тепер завжди буде у вас під рукою.

Схожі рецепти