Десерт з кавуна
(покроковий рецепт з фото)
Десерт з кавуна - хороший привід для розминки кухарських навичок. Під час розпалу літа, коли настає сезон ягід, десерт з кавуна - це не тільки жахливо смачно, але і жахливо вигідно!
Десерт з кавуна, представлений тут - це желе, однак натуральне і смачніше магазинного. Рецепт нескладний. Важливо запам'ятати - потовкти м'якоть кавуна до рідкого стану. Зробити суміш з крохмалю і останнім - змушують крохмаль і кавуновий сік і все це довести до кипіння. Для краси десерт можна прикрасити збитими вершками, ягодами. Фантазію тут обмежувати не потрібно. Бажаю удачі!
- Кавун - 1 кілограм
- Картопляний крохмаль - 90 грам
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
Розрізати кавун по Палама і вибрати всю м'якоть. Викласти її в миску і розтовкти. Дуже зручно використовувати різні пристосування для штовхання картоплі.
У каструлю або чаші змушують розчин з крохмалю, Цукора і ваніль.
В отриманий розчин влийте кавуновий сік і помішуйте. Намагайтеся робити це акуратно, щоб не утворилося грудочок.
Нову суміш поставте на плиту, зробивши слабкий вогонь доведіть до кипіння.
Після варіння суміш налийте в контейнер або форму і дайте рідини охолонути при кімнатній температурі. Після того як охолоне, накрийте кришкою і дайте десерту застигнути в холодильнику. Через кілька годин десерт готовий до подачі.