Гаспачо з кавуна
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку не хочеться гарячого першого блюда, а хочеться чогось освіжаючого і холодного. Тому гаряче найкраще замінити прохолодним кавуновим гаспаччо: барвистим, ароматним і смачним!
Іспанська гаспаччо можна зустріти в будь-якому ресторані в літню спеку, коли дозрівають зеленобокіе кавуни. Суп дуже різноманітний за смаком: солодкий і солоний смаки тісно переплітаються з пікантним ароматом червоної цибулі і свіжістю огірків і самого кавуна. Подають гаспаччо окропивши оливковою олією, але можна гарнірувати його сметаною будь-якої жирності і скибочками багета.
- Кавун - 200 грам
- Томатний сік - 150 мілілітрів
- Огірок - 0, 5 штуки
- Лук червоний - 0, 5 штуки
- Цибуля зелена - 1-2 штук (стебла)
- Сіль - 4 щіпки
- Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
З охолодженої кавунової часточки зріжте зелену частину, видаліть з м'якоті кісточки: білі і чорні, саму м'якоть наріжте кубиками і викладіть в чашу блендера або подрібнювача.
Влийте туди ж томатний сік або замініть його м'якоттю томатів без шкірки. Можна придбати томати без шкірки у власному соку в магазині або використовувати домашню заготовку.
Подрібніть вміст ємності, перетворюючи в ароматну густу масу. Перелийте її в глибоку тарілку.
Промийте і очистіть червона цибуля, промийте огірок, зріжте хвостики. Наріжте половинки овочів дрібними кубиками. Промийте пір'я зеленої цибулі і подрібніть і його. Додайте всі нарізки в кавуново-томатну масу. За бажанням можна використовувати і солодкий болгарський перець різного кольору.
Збризніть гаспаччо якісним рослинним маслом, сіль і poperčite, прикрасьте свіжою зеленню і відразу ж подавайте до столу в охолодженому вигляді.