Рецепт Гаспачо з кавуна фото

Гаспачо з кавуна
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Ягоди , Кавун
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На полуденок
Супи , Гаспачо
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 15 хв.

У літню спеку не хочеться гарячого першого блюда, а хочеться чогось освіжаючого і холодного. Тому гаряче найкраще замінити прохолодним кавуновим гаспаччо: барвистим, ароматним і смачним!

Опис приготування:

Іспанська гаспаччо можна зустріти в будь-якому ресторані в літню спеку, коли дозрівають зеленобокіе кавуни. Суп дуже різноманітний за смаком: солодкий і солоний смаки тісно переплітаються з пікантним ароматом червоної цибулі і свіжістю огірків і самого кавуна. Подають гаспаччо окропивши оливковою олією, але можна гарнірувати його сметаною будь-якої жирності і скибочками багета.

  • Кавун - 200 грам
  • Томатний сік - 150 мілілітрів
  • Огірок - 0, 5 штуки
  • Лук червоний - 0, 5 штуки
  • Цибуля зелена - 1-2 штук (стебла)
  • Сіль - 4 щіпки
  • Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
гаспачо з кавуна - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
гаспачо з кавуна - фото крок 2
З охолодженої кавунової часточки зріжте зелену частину, видаліть з м'якоті кісточки: білі і чорні, саму м'якоть наріжте кубиками і викладіть в чашу блендера або подрібнювача.
гаспачо з кавуна - фото крок 3
Влийте туди ж томатний сік або замініть його м'якоттю томатів без шкірки. Можна придбати томати без шкірки у власному соку в магазині або використовувати домашню заготовку.
гаспачо з кавуна - фото крок 4
Подрібніть вміст ємності, перетворюючи в ароматну густу масу. Перелийте її в глибоку тарілку.
гаспачо з кавуна - фото крок 5
Промийте і очистіть червона цибуля, промийте огірок, зріжте хвостики. Наріжте половинки овочів дрібними кубиками. Промийте пір'я зеленої цибулі і подрібніть і його. Додайте всі нарізки в кавуново-томатну масу. За бажанням можна використовувати і солодкий болгарський перець різного кольору.
гаспачо з кавуна - фото крок 6
Збризніть гаспаччо якісним рослинним маслом, сіль і poperčite, прикрасьте свіжою зеленню і відразу ж подавайте до столу в охолодженому вигляді.

Схожі рецепти