Гаспачо класичний
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і освіжаючий іспанська томатний суп гаспачо - просто знахідка для жаркого сонячного дня. Суп готується з свіжих овочів, тому відмінно підходить людям, які дотримуються корисних дієт.
Переглянувши рецепт, як приготувати гаспачо класичний, ви побачите, що це забере у вас зовсім небагато часу. А адже це дуже важливо для молодих мам і працюють господинь. Гаспачо виходить досить ситним за рахунок додавання білого хліба, подається з сухариками, свіжим огірком і зеленню. Готуйте з задоволенням!
- Помідор - 8-10 штук
- Болгарський перець - 3-4 штук
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Огірок - 2 штуки
- Хліб білий - 2-3 скибочок (черствий)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки (або оцет 6% - 1ст.Л. )
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Візьміть скибочки черствого хліба, ображати з них скоринки. Скоринки і частина хліба поріжте на кубики, а після обсмажте протягом декількох хвилин на сухій гарячій сковороді.
Помідори надріжте хрестом і опустіть на пару хвилин в окріп. Зніміть з них шкірку, наріжте томати на великі скибочки. Перець, цибуля і часник очистіть і наріжте скибочками. Складіть овочі в блендер, додайте до них скибочки хліба, лимонний сік, сіль за смаком. Перебити все до стану пюре. Дайте трохи настоятися.
Для подачі поріжте огірки дрібними кубиками.
Оливкова олія додайте в самому кінці для збереження яскраво-червоного кольору, перемішайте. Розлийте суп в порційні тарілки, викладіть зверху подрібнений огірок, сухарики і свіжий базилік. Смачного!