Компот з кавуна на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний компот з кавуна на зиму можна приготувати за 25 хвилин в домашніх умовах. Напій злегка змінює смак м'якоті плода, але залишається соковитим і смачним. Спробуйте!
Інгредієнти вказані на ємність об'ємом 1 літр. Занадто довго компот варити не потрібно, щоб м'якоть не розвариться, смак при цьому залишиться таким же. Лимон або лимонний сік додавайте обов'язково, вони підкреслюють солодкість головного інгредієнта. В крайньому випадку їх можна замінити лимонною кислотою.
- Кавун - 1 кілограм
- Цукор - 80 грам
- Лимон - 4-5 скибочок
- Вода - 600 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте кавун в воді, відріжте необхідний шматок. З цього шматка виріжте м'якоть і наріжте її середніми шматочками, видаляючи всі кісточки: чорні і білі.
Викладіть м'якоть в каструлю, в якій збираєтеся варити компот. Додайте туди ж лимонну нарізку і цукровий пісок.
Влийте відфільтровану воду і помістіть ємність на плиту.
Доведіть до кипіння, зменшіть нагрів до мінімального і відваріть компот приблизно 8-10 хвилин з моменту закипання. Видаліть лимонні скибочки і спробуйте на смак. Підкоригує при необхідності.
Простерилизуйте банку і кришку будь-яким зручним способом, влийте в неї кавуновий компот з м'якоттю.
Відразу ж закатати банки кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в комору, підвал або льох до зими.
Взимку відкрийте консервацію з кавуновим компотом і насолодитеся його смаком в колі сім'ї.