Рецепт Компот з кавуна на зиму фото

Компот з кавуна на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Ягоди, Кавун
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Ароматний компот з кавуна на зиму можна приготувати за 25 хвилин в домашніх умовах. Напій злегка змінює смак м'якоті плода, але залишається соковитим і смачним. Спробуйте!

Інгредієнти вказані на ємність об'ємом 1 літр. Занадто довго компот варити не потрібно, щоб м'якоть не розвариться, смак при цьому залишиться таким же. Лимон або лимонний сік додавайте обов'язково, вони підкреслюють солодкість головного інгредієнта. В крайньому випадку їх можна замінити лимонною кислотою.

  • Кавун - 1 кілограм
  • Цукор - 80 грам
  • Лимон - 4-5 скибочок
  • Вода - 600 мілілітрів
компот з кавуна на зиму - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
компот з кавуна на зиму - фото крок 2
Промийте кавун в воді, відріжте необхідний шматок. З цього шматка виріжте м'якоть і наріжте її середніми шматочками, видаляючи всі кісточки: чорні і білі.
компот з кавуна на зиму - фото крок 3
Викладіть м'якоть в каструлю, в якій збираєтеся варити компот. Додайте туди ж лимонну нарізку і цукровий пісок.
компот з кавуна на зиму - фото крок 4
Влийте відфільтровану воду і помістіть ємність на плиту.
компот з кавуна на зиму - фото крок 5
Доведіть до кипіння, зменшіть нагрів до мінімального і відваріть компот приблизно 8-10 хвилин з моменту закипання. Видаліть лимонні скибочки і спробуйте на смак. Підкоригує при необхідності.
компот з кавуна на зиму - фото крок 6
Простерилизуйте банку і кришку будь-яким зручним способом, влийте в неї кавуновий компот з м'якоттю.
компот з кавуна на зиму - фото крок 7
Відразу ж закатати банки кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в комору, підвал або льох до зими.
компот з кавуна на зиму - фото крок 8
Взимку відкрийте консервацію з кавуновим компотом і насолодитеся його смаком в колі сім'ї.

Схожі рецепти