Рецепт Варення з м'якоті кавуна на зиму фото

Варення з м'якоті кавуна на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Кавун
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, Десерт
Заготовки, Варення

Впевнена, один раз приготувавши яскраве і ароматне варення з м'якоті кавуна, воно стане вашим улюбленим, і ви будете готувати його кожен рік. Готується варення з кавуна точно так же, як і будь-яке інше.

Варення з м'якоті кавуна стало популярним зовсім недавно, і вже з'явилося кілька десятків різних варіантів його приготування. У варення з кавуна додають лимон і апельсин, які роблять його смак ще більш незвичним і оригінальним. Сьогодні я хочу запропонувати вже став класичним рецепт, як приготувати варення з м'якоті кавуна на зиму. Дотримуйтесь моїх порад, і у вас обов'язково вийде неповторно смачне варення на зиму.


  • М'якоть кавуна - 1 кілограм
  • Цукор - 600 грам
  • Лимонна кислота - 2 грами (на кінчику ножа)
варення з м'якоті кавуна на зиму - фото крок 1
Кавун поріжте на часточки, м'якоть відокремте від корок. Видаліть насіння.
варення з м'якоті кавуна на зиму - фото крок 2
Поріжте м'якоть кавуна на невеликі шматочки, засипте цукром і залишіть на 1-2 годину, щоб виділився сік.
варення з м'якоті кавуна на зиму - фото крок 3
Потім перекладіть шматочки кавуна разом з соком в каструльку, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні мінімум 30 хвилин.
варення з м'якоті кавуна на зиму - фото крок 4
Щоб зробити варення густішим, проваріть ще 10-20 хвилин, але дивіться, щоб воно не підгоріло.
варення з м'якоті кавуна на зиму - фото крок 5
Перекладіть варення в чисті стерилізовані банки і щільно закрийте Єврокришка. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.

Схожі рецепти