Варення з м'якоті кавуна на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, один раз приготувавши яскраве і ароматне варення з м'якоті кавуна, воно стане вашим улюбленим, і ви будете готувати його кожен рік. Готується варення з кавуна точно так же, як і будь-яке інше.
Варення з м'якоті кавуна стало популярним зовсім недавно, і вже з'явилося кілька десятків різних варіантів його приготування. У варення з кавуна додають лимон і апельсин, які роблять його смак ще більш незвичним і оригінальним. Сьогодні я хочу запропонувати вже став класичним рецепт, як приготувати варення з м'якоті кавуна на зиму. Дотримуйтесь моїх порад, і у вас обов'язково вийде неповторно смачне варення на зиму.
- М'якоть кавуна - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам
- Лимонна кислота - 2 грами (на кінчику ножа)
Кавун поріжте на часточки, м'якоть відокремте від корок. Видаліть насіння.
Поріжте м'якоть кавуна на невеликі шматочки, засипте цукром і залишіть на 1-2 годину, щоб виділився сік.
Потім перекладіть шматочки кавуна разом з соком в каструльку, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні мінімум 30 хвилин.
Щоб зробити варення густішим, проваріть ще 10-20 хвилин, але дивіться, щоб воно не підгоріло.
Перекладіть варення в чисті стерилізовані банки і щільно закрийте Єврокришка. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.