Варення з кавунової м'якоті з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся з вами смачним рецептом, як приготувати варення з кавунової м'якоті з лимоном. Звичайно, це варення на любителя, але раджу вам спробувати його приготувати хоч раз! Це дуже смачно!
Варення з кавуна вариться досить довго, але виходить дуже смачним, ароматним, з присмаком літа. Воно дуже солодке, густе, ідеально підходить для приготування різних десертів, прекрасно підійде до млинців і оладок або просто до чаю.
- Кавунова м'якоть - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 1, 3 кілограма
- Вода - 300 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кавунову м'якоть відокремте від шкірки, видаліть насіння.
Кавунову м'якоть поріжте на невеликі шматочки і складіть в каструлю з товстим дном. Влийте 100-150 мл води і поставте каструлю на вогонь, після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 45 хвилин (час від часу помішуйте, хоч рідини виділиться досить багато, але все ж краще перемішати, щоб не пригоріло).
Цедру лимона натріть на дрібній тертці, а з самого лимона вичавити сік.
В окремій каструльці змішайте 150 мл води з соком лимона, всипте 500 г цукру і доведіть суміш до кипіння, часто помішуючи.
Коли кавун стане м'яким, додайте 800 г цукру і цедру лимона. Перемішайте і проваріть протягом 5 хвилин.
Влийте сироп, перемішайте і варіть варення на середньому вогні близько 1 годину, щоб воно загусло і Уваров. Якщо рідини буде вже дуже багато, її можна прибрати, але і вона дуже смачна!
Варення готове!
Розкладіть його по чистим стерилізованим банкам і закатати.
Їжте із задоволенням!