Морквяне варення з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Хто б міг подумати, що морквина - це прекрасна основа для варення! Воно виходить не тільки ароматне і шалено красиве, але і дуже смачне!
Таке варення можна подати до чаю як десерт або використовувати як начинку для пирогів або булочок. Пікантний смак, краса і корисність, ось, як можна охарактеризувати даний делікатес. Рецепт простий і всі складові, як правило, завжди є вдома. Неодмінно спробуйте приготувати морквяне варення з лимоном, впевнена - вам сподобається!
- Морква - 500 грам
- Лимон - 1, 5 штуки
- Цукор - 500 грам
- Вода - 1 Склянка
- Ванільний цукор - За смаком (або ванілін)
Підготуйте всі інгредієнти.
Моркву очистіть і подрібніть будь-яким зручним способом. Можна нарізати моркву брусочками, кружечками або у формі півкілець. Я подрібнюю за допомогою терки для приготування моркви по-корейськи.
Залийте моркву водою і варіть на середньому вогні до повної готовності, поки морква не стане м'якою. Піде від 10 до 30 хвилин, в залежності від сорту і нарізки.
Готову моркву відкиньте на сито, щоб стекла вся вода.
Поверніть моркву в каструлю, додайте до неї 0, 5 склянки води і 200 грам цукру. Проваріть моркву в сиропі 10 хвилин.
Лимон добре вимийте і наріжте кружальцями, витягніть кісточки, після чого кожен гурток розріжте ще на чотири частини. Додайте до лимону 0, 5 склянки води і 200 грам цукру. Кип'ятіть на слабкому вогні 10 хвилин.
З'єднайте моркву в сиропі і відварені часточки лимона. Залиште настоюватися на кілька годин. У мене вийшло на ніч.
На наступний день проваріть варення ще раз, додавши цукор, що залишився і ванілін. Варення з моркви з лимоном готове. Розлийте варення по стерилізованим баночках. Закриті баночки переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште до охолодження.
Вдалих заготовок!