Джем з кавунової м'якоті
(покроковий рецепт з фото)
Джем з кавунової м'якоті - ласощі для справжніх гурманів! Завдяки яскравому і насиченому смаку і легкій текстурі такої джем може стати основою різних молочних десертів і коктейлів.
Зазвичай джеми з різних фруктів (яблук, абрикосов, груш, слив) я використовую в випічці - кладу їх в пиріжки і рогалики, в пироги і кренделі. Але джем з кавунової м'якоті зовсім інший. Він ніби призначений, щоб його просто їсти ложкою, запиваючи м'ятним чаєм. Що, це мій улюблений варіант вживання кавунового джему. Але також з нього виходить прекрасні смузі, коктейлі, а також муси і інші десерти. Сьогодні я поділюся з вами дуже простим рецептом, як приготувати джем з кавунової м'якоті в домашніх умовах.
- М'якоть кавуна - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У інгредієнтах я вказала кількість цукру і лимона на 1 кг кавунової м'якоті, з цієї кількості продуктів у вас вийде 2 баночки об'ємом по 200 мл.
Кавунову м'якоть очистіть від насіння, поріжте на шматки довільного розміру. Додайте подрібнену цедру лимона і лимонний сік. Туди ж всипте цукор і залиште на 30-60 хвилин.
Поставте м'якоть кавуна разом з соком, що виділився на вогонь і варіть близько години. Краще варити масу на повільному вогні.
Потім отриману масу пюріруйте за допомогою погружного блендера.
Баночки і кришки попередньо простерилизуйте. Складіть в них джем з кавунової м'якоті і щільно укупорьтекришками. От і все. Як вид, рецепт джему з кавунової м'якоті дуже простий. Обов'язково спробуйте його!