Заєць в сметані тушкований
(покроковий рецепт з фото)
Заєць в сметані тушкований - просте домашнє блюдо з незвичайним і дуже приємним смаком. Тушкована заячина добре поєднується з гарнірами (наприклад, з картоплею пюре або макаронами). Рекомендую!
Приготуємо зайця в сметані, тушкованого в домашніх умовах. Тушку зайця слід брати підготовлену, я маю на увазі, що заєць повинен бути випотрошений і підготовлений до процесу смаження / гасіння заздалегідь. На гарнір найкраще підходить картопляне пюре. Вдалого приготування!
- Тушка зайца - 1/2 штуки (випотрошена)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Крем - 250 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Спеції - За смаком

На рослинному маслі обсмажте подрібнену цибулю і терту моркву. Смажити необхідно до золотистого.

На тій же сковороді обсмажуємо шматочки заячини до золотистої скоринки. Потім перекладаємо зайця у жароміцних форму.

У сковороду, де смажилися овочі і заєць, вливаємо трохи води. Прогріваємо, щоб "зібрати всі соки" .

На зайчатину викладаємо овочі, зверху поливаємо вмістом сковороди. Доливаємо ще води, щоб повністю покрити зайця, додаємо сметану, сіль, перець і спеції. Відправляємо блюдо в духовку на 2 годину. Тушкуємо при температурі 200 градусів.

Подаємо до столу з будь-яким гарніром. Смачного!