Заєць в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Заєць в сметані - відмінне традиційне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл. Готується такий заєць простіше простого, єдине - його треба буде добряче замаринувати. Дивимося рецепт.
Заєць в сметані готується гранично просто. Обробляє тушку, можна, можливо, до речі, попросити зробити це у м'ясника. Промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Викладаємо шматочки зайця в миску, натираємо сіллю, перцем і спеціями і залишаємо на години дві маринуватися. Потім нарізаємо цибулю. Зайця перекладаємо в форму для запікання, присипаємо цибулею, накриваємо кришкою і годину запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім додаємо сметану - стакан або два, запікаємо ще півгодини. От і все! Удачі в приготуванні!
- Заєць (або кролик), тушка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Спеції - За смаком (підійдуть: петрушка, сушений кріп, паприка, сушений часник)
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки (середнього розміру)
- Крем - 1, 5 склянки (суміш жирної (30-проц.) зі сметаною середньої жирності (18 проц.) у співвідношенні 50/50)

1. Зайця розрубати на 6-8 частин, в залежності від величини тушки. Промийте і просушіть. Викладіть в високу миску або каструлю. Посипте сіллю, чорним перцем, спеціями, натрій. Додайте лавровий лист. Закрийте каструлю кришкою або оберніть харчовою плівкою і залиште в прохолодному місці (на нижній полиці холодильника) з 1, 5-2 годину. Деякі заливають кролика пивом, тоді спецій не використовуйте.

2. Через 1, 5-2 години почистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю. Духовку дозволите нагріватися на 200 градусів. Високу жароміцних форму змажте рослинним маслом. Викладіть туди шматочки зайця в спеціях, зверху викладіть нарізану цибулю. Прикрийте посуд кришкою або фольгою і відправте в духовку на одну годину.

3. Через годину сметану змішайте з сіллю і перцем і залийте кролика. Запікайте в духовці ще півгодини. Кришкою годі й прикривати. На гарнір підійдуть рис, картопля, каші, мариновані овочі та гриби. Смачного!