Рецепт Заєць тушкований фото

Заєць тушкований
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Зайчатина
Рецепти для схуднення
На вечерю , На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування зайця, тушкованого зі сметаною, цибулею і морквою.

Опис приготування:

Щоб м'ясо зайця вийшло м'яким, його потрібно попередньо замаринувати, а потім нашпигувати шпиком. Сметана робить м'ясо зайця дуже ніжним.

Приготування:

Розрубати зайця на частини, обрізати плівки і промити тушку. Викласти зайця в миску, залити холодною водою з оцтом. Маринувати зайця 2-3 годину. Потім викласти зайця на деко або в сковороду, посолити, посипати подрібненою цибулею і полити олією. Випікати в духовці до рум'яної скоринки, час від часу поливаючи зайця соком з дека. Дати зайцю трохи охолонути і нарубати на шматки. Щоб приготувати сметанний соус, підсмажити борошно з маслом і розвести бульйоном або водою. Змішати в каструлі сметану і сік, що залишився від смаження зайця. Посолити і довести до кипіння. Додати борошняну суміш і варити, постійно помішуючи, протягом 3-5 хвилин. Зняти з вогню і процідити соус. Нашпигувати зайця смужками свинячого шпику. Викласти зайця в каструлю, додати сметанний соус. Накрити каструлю кришкою і тушкувати в духовці 25-30 хвилин.

Посипати зайця подрібненою зеленню і подавати зі сметанним соусом.


  • Зайця - 1 кілограм
  • Свинячого шпику- 300 грам
  • Сметани - 200 грам
  • Курячого бульйону - 40 мілілітрів
  • Оцту - 30 мілілітрів
  • Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 1 штука
  • Борошна - 1 Ст. Ложка
  • Зелень петрушки - За смаком
  • Зелень селери - За смаком
  • Зелень кропу - За смаком
  • Щавель - За смаком
  • Сіль - За смаком
Щоб м'ясо зайця вийшло м'яким, його потрібно попередньо замаринувати, а потім нашпигувати шпиком. Сметана робить м'ясо зайця дуже ніжним.

Приготування:

Розрубати зайця на частини, обрізати плівки і промити тушку. Викласти зайця в миску, залити холодною водою з оцтом. Маринувати зайця 2-3 годину. Потім викласти зайця на деко або в сковороду, посолити, посипати подрібненою цибулею і полити олією. Випікати в духовці до рум'яної скоринки, час від часу поливаючи зайця соком з дека. Дати зайцю трохи охолонути і нарубати на шматки. Щоб приготувати сметанний соус, підсмажити борошно з маслом і розвести бульйоном або водою. Змішати в каструлі сметану і сік, що залишився від смаження зайця. Посолити і довести до кипіння. Додати борошняну суміш і варити, постійно помішуючи, протягом 3-5 хвилин. Зняти з вогню і процідити соус. Нашпигувати зайця смужками свинячого шпику. Викласти зайця в каструлю, додати сметанний соус. Накрити каструлю кришкою і тушкувати в духовці 25-30 хвилин.

Посипати зайця подрібненою зеленню і подавати зі сметанним соусом.

Схожі рецепти