Рецепт Зацукрований імбир фото

Зацукрований імбир
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Імбир , Цукор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Десерти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Jguchii, але при цьому солодкий зацукровані імбир відмінно доповнить вашу чашечку кави або чаю, а також прикрасить будь-яку випічку. Як бонус ми отримаємо ще й пряний імбирний сироп.

Опис приготування:

Щоб приготувати зацукровані імбир, його потрібно очистити і нарізати, потім проварити в чистій воді, якщо ви хочете позбутися від зайвої пекучості цього корінця, а після готувати в цукровому сиропі. Спеції для сиропу ви можете додати на свій смак. Докладніше, як приготувати зацукровані імбир, читайте в покроковому рецепті.

  • Свіжий корінь імбиру - 200 грам
  • Цукор - 400 грам
  • Вода - 600 мілілітрів((200 мл - для першої варіння, 400 мл - для сиропу))
  • Кардамон - 2 штуки
  • Аніс - 1 штука
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Гвоздика - 3 штуки
зацукрований імбир - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
зацукрований імбир - фото крок 2
Очистіть імбир і наріжте поперек волокон. Дуже легко чистити корінь імбиру за допомогою чайної ложки. Якщо вам хочеться, щоб зацукровані імбир вийшов менш пекучим, то проваріть його в 200 мл води протягом 30 хвилин. Якщо вас пекучість не лякає, пропустіть цей крок.
зацукрований імбир - фото крок 3
У сотейнику з'єднайте 400 г і пісочний 400 мл води, додайте прянощі і поставте на вогонь.
зацукрований імбир - фото крок 4
Коли сироп закипить, додайте імбир. Варіть на середньому вогні, час від часу помішуючи, протягом 50 хвилин-1 години або поки сироп не стане густим, а імбир м'яким.
зацукрований імбир - фото крок 5
Сироп злийте через сито і збережіть. Сироп має яскраво виражений імбирний смак і його можна використовувати у випічці, поливати десерти або морожене.
зацукрований імбир - фото крок 6
Готовий імбир злегка остудіть, обвайляйте в цукрі і викладіть на пергамент для просушки. Сушіть при кімнатній температурі від 12 годин до доби.
зацукрований імбир - фото крок 7
Зацукрований імбир можна зберігати в закритому контейнері при кімнатній температурі. Смачного!

Схожі рецепти