Зацукрований імбир
(покроковий рецепт з фото)
Jguchii, але при цьому солодкий зацукровані імбир відмінно доповнить вашу чашечку кави або чаю, а також прикрасить будь-яку випічку. Як бонус ми отримаємо ще й пряний імбирний сироп.
Щоб приготувати зацукровані імбир, його потрібно очистити і нарізати, потім проварити в чистій воді, якщо ви хочете позбутися від зайвої пекучості цього корінця, а після готувати в цукровому сиропі. Спеції для сиропу ви можете додати на свій смак. Докладніше, як приготувати зацукровані імбир, читайте в покроковому рецепті.
- Свіжий корінь імбиру - 200 грам
- Цукор - 400 грам
- Вода - 600 мілілітрів((200 мл - для першої варіння, 400 мл - для сиропу))
- Кардамон - 2 штуки
- Аніс - 1 штука
- Паличка кориці - 1 штука
- Гвоздика - 3 штуки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Очистіть імбир і наріжте поперек волокон. Дуже легко чистити корінь імбиру за допомогою чайної ложки. Якщо вам хочеться, щоб зацукровані імбир вийшов менш пекучим, то проваріть його в 200 мл води протягом 30 хвилин. Якщо вас пекучість не лякає, пропустіть цей крок.

У сотейнику з'єднайте 400 г і пісочний 400 мл води, додайте прянощі і поставте на вогонь.

Коли сироп закипить, додайте імбир. Варіть на середньому вогні, час від часу помішуючи, протягом 50 хвилин-1 години або поки сироп не стане густим, а імбир м'яким.

Сироп злийте через сито і збережіть. Сироп має яскраво виражений імбирний смак і його можна використовувати у випічці, поливати десерти або морожене.

Готовий імбир злегка остудіть, обвайляйте в цукрі і викладіть на пергамент для просушки. Сушіть при кімнатній температурі від 12 годин до доби.

Зацукрований імбир можна зберігати в закритому контейнері при кімнатній температурі. Смачного!