Юшка з йоржів
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і дуже ароматний рецепт юшки з йоржів, який порадує не тільки вас, але і ваших близьких. Супчик, завдяки своїй заправці, виходить ситним і наваристим.
Як приготувати юшку з йоржів в домашніх умовах.
Для початку потрібно вимити йоржів, випатрати і посолити. Після чого їх знову потрібно вимити так, щоб не залишилося слизу. Потім рибу потрібно викласти в каструлю. Заздалегідь злегка обсмажену цибулю і дрібно нарізані коріння (селери і моркви), чорний перець і лавровий лист потрібно додати в каструлю. Після чого рибу потрібно варити до такого стану, поки вона повністю не розвариться. Потім її слід вийняти і весь сік віджати назад в каструлю.
Юшку потрібно процідити, додати яєчний жовток і 1 ст. Ложку сметани. Я зазвичай заздалегідь добре розтираю жовток зі сметані і тільки потім додаю. Також не забудьте заправити борошняної пасеровку, яку слід розвести бульйоном.
І самий останній інгредієнт, який я додаю, це варену картоплю. Його нарізаємо скибочками і опускаємо в каструлю. Юшку з йоржів доводимо до кипіння, після чого розливаємо по тарілках.
Смачного!
- Jorş - 700 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук (відвареної)
- Яйця - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Корінь селери - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець - будь-За смаком (горошком)
- Сіль - будь-За смаком
- Вода - 2 L
Для початку потрібно вимити йоржів, випатрати і посолити. Після чого їх знову потрібно вимити так, щоб не залишилося слизу. Потім рибу потрібно викласти в каструлю. Заздалегідь злегка обсмажену цибулю і дрібно нарізані коріння (селери і моркви), чорний перець і лавровий лист потрібно додати в каструлю. Після чого рибу потрібно варити до такого стану, поки вона повністю не розвариться. Потім її слід вийняти і весь сік віджати назад в каструлю.
Юшку потрібно процідити, додати яєчний жовток і 1 ст. Ложку сметани. Я зазвичай заздалегідь добре розтираю жовток зі сметані і тільки потім додаю. Також не забудьте заправити борошняної пасеровку, яку слід розвести бульйоном.
І самий останній інгредієнт, який я додаю, це варену картоплю. Його нарізаємо скибочками і опускаємо в каструлю. Юшку з йоржів доводимо до кипіння, після чого розливаємо по тарілках.
Смачного!