Юшка з пеленгаса
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо як вуха, дуже корисне. І це відомо всім, кому доводилося бути на дієті. Та ще з такою рибки, як пеленгас. Вона ідеальна для цієї мети.
У пеленгасі міститься досить фосфору, що так важливо для організму людини. М'ясо пеленгаса дуже ніжне і смачне. Незважаючи на чималу кількість жиру ця риба робить бульйон ароматним і тільки лише злегка наваристим. Ну і останнє, в ньому майже немає дрібних кісток, а це так важливо, коли в родині діти або люди похилого віку. І ще кілька слів з приводу приготування юшки з будь-якої риби. Щоб вуха була прозорою, а не каламутною, я в першу чергу варю рибний бульйон, а тільки потім в нього додаю овочі. Багато хто робить навпаки. У воді варять овочі, а потім кладуть у каструлю рибу. Від цього вуха стає каламутною. Як вчинити, вибирати вам.
- Пеленгас - 500 грам
- Картопля - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Koriandr в zernah - 4-5 штук
- Петрушка - 5 грам
- Вода - 1, 2 L