Рецепт Юшка з пеленгаса фото

Юшка з пеленгаса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Таке блюдо як вуха, дуже корисне. І це відомо всім, кому доводилося бути на дієті. Та ще з такою рибки, як пеленгас. Вона ідеальна для цієї мети.

Опис приготування:

У пеленгасі міститься досить фосфору, що так важливо для організму людини. М'ясо пеленгаса дуже ніжне і смачне. Незважаючи на чималу кількість жиру ця риба робить бульйон ароматним і тільки лише злегка наваристим. Ну і останнє, в ньому майже немає дрібних кісток, а це так важливо, коли в родині діти або люди похилого віку. І ще кілька слів з приводу приготування юшки з будь-якої риби. Щоб вуха була прозорою, а не каламутною, я в першу чергу варю рибний бульйон, а тільки потім в нього додаю овочі. Багато хто робить навпаки. У воді варять овочі, а потім кладуть у каструлю рибу. Від цього вуха стає каламутною. Як вчинити, вибирати вам.

  • Пеленгас - 500 грам
  • Картопля - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Koriandr в zernah - 4-5 штук
  • Петрушка - 5 грам
  • Вода - 1, 2 L
юшка з пеленгаса - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти.
юшка з пеленгаса - фото крок 2
Рибу очистіть, попатраєте, промийте і наріжте порційними шматочками. Викладіть в каструлю.
юшка з пеленгаса - фото крок 3
Залийте пеленгас водою і поставте каструлю на плиту.
юшка з пеленгаса - фото крок 4
На самому повільному вогні доведіть рибу з водою до кипіння, зніміть піну і продовжуйте варити 15-20 хвилин.
юшка з пеленгаса - фото крок 5
З каструлі витягніть відварну рибу і поки відкладіть в тарілку.
юшка з пеленгаса - фото крок 6
Рибний бульйон процідіть. Додайте нарізану кубиками картоплю і починайте варити юшку.
юшка з пеленгаса - фото крок 7
Моркву і ріпчасту цибулю дрібно наріжте і викладіть в сковороду з соняшниковою олією.
юшка з пеленгаса - фото крок 8
Злегка припустите овочі в сковороді.
юшка з пеленгаса - фото крок 9
Лук з морквою викладіть в каструлю з юшкою.
юшка з пеленгаса - фото крок 10
Додайте лавровий лист, koriandr, сіль і перець.
юшка з пеленгаса - фото крок 11
Варіть юшку до готовності овочів. В кінці додайте нарізану петрушку або кріп. Викладіть в каструлю відварну рибу.
юшка з пеленгаса - фото крок 12
Юшка з пеленгаса готова. При подачі в кожну тарілку викладіть шматочок риби. Смачного!

Схожі рецепти