Юшка з окуня
(покроковий рецепт з фото)
Юшку з окуня ви зваріть за півгодини. Ще хвилин 15 піде на патрання риби і різання овочів. Бульйон вийде насиченим, а рибка - ніжною. За таким же принципом вариться юшка і з іншою рибою.
Вуха - дуже просте в приготуванні блюдо. Найскладніше - чистка риби, а за іншим справа не стане. Можна юшку процідити, вірніше, перший бульйон, і на його основі варити суп з овочами. Але справжня вуха найчастіше готується прямо на березі озера, в котлі на багатті, зазвичай навіть без наявності шумівки.
Як приготувати юшку з окуня?
1. Okunya чистий, попатраєте, відріжте голову. Тіло поріжте на шматки виберіть кістки. Раджу звернути рибу в марлю. І бульйон буде чистим, і філе збереже свою форму. Хоча це і не є обов'язковим.
2. Рибу викладіть в каструлю, залийте водою.
3. Лук чистий і razrezhyte з 4 частини, додайте в каструлю.
4. Моркву очистіть і наріжте великими брусочками, також кидайте в каструлю.
5. Крупно нарізаний корінь петрушки, сіль, лавровий лист викладіть до отсальним інгредієнтів.
6. Доведіть юшку до кипіння, потім знизьте вогонь до середньо-повільного і варіть протягом 30 хвилин. Періодично знімайте піну
7. Виберіть з юшки зайві інгредієнти (риб'ячу голову, кістки) і подавайте.
Смачного!
- Окунь - 1 кілограм
- Вода - 2 L
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль - 2 чайних ложки (або за смаком)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Петрушка - За смаком (для прикраси)
- Корінь петрушки - 1 штука (невеликий)
Як приготувати юшку з окуня?
1. Okunya чистий, попатраєте, відріжте голову. Тіло поріжте на шматки виберіть кістки. Раджу звернути рибу в марлю. І бульйон буде чистим, і філе збереже свою форму. Хоча це і не є обов'язковим.
2. Рибу викладіть в каструлю, залийте водою.
3. Лук чистий і razrezhyte з 4 частини, додайте в каструлю.
4. Моркву очистіть і наріжте великими брусочками, також кидайте в каструлю.
5. Крупно нарізаний корінь петрушки, сіль, лавровий лист викладіть до отсальним інгредієнтів.
6. Доведіть юшку до кипіння, потім знизьте вогонь до середньо-повільного і варіть протягом 30 хвилин. Періодично знімайте піну
7. Виберіть з юшки зайві інгредієнти (риб'ячу голову, кістки) і подавайте.
Смачного!