Юшка з карасів
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, що вуха можна зробити тільки на багатті і з жирних сортів риби? ви здивуєтеся, але для приготування страви можна використовувати звичайних карасів. Розповім, як приготувати юшку з карасів.
Любителі рибних страв не залишать без уваги вуха. В ідеалі вона готується на відкритому вогнищі, але і в домашніх умовах при правильному приготуванні вона виходить нічим не гірше. До столу страву подають гарячою, можна з зеленню або сухариками.
- Карась - 650 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Перець - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Любисток - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1
Очистіть карасів (або купуйте вже очищених), потім гарненько вимийте і наріжте кожного шматками.
2
У каструлю налийте 2 літра води і покладіть рибу, посоліть і відправте на вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 45-60 хвилин.
3
Через необхідний час дістаньте рибу і процідіть бульйон, перелийте його в каструлю і поверніть на вогонь, додайте рослинне масло.
4
Очистіть і наріжте шматочками середнього розміру картопля, кружечками морква і дрібними шматочками цибулю з перцем.
5
Після закипання бульйону додайте овочі, варіть до готовності картоплі.
6
За смаком посоліть і поперчіть, добавьте любисток, оцет і шматочки риби. Вимкніть вогонь і настоюйте суп 10-15 хвилин під закритою кришкою. Подавайте суп гарячим.