Паштет з карасів
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте цікавий варіант рибної закуски? Спробуйте рецепт приготування паштету з карасів - найніжнішого, соковитого і дуже смачного. До того ж, готувати його досить просто.
Цей простий рецепт паштету з карасів можна використовувати для дрібної рибки і для риби побільше. Урізноманітнити смак закуски можна за допомогою спецій або прянощів. Подавати до столу його можна з білим або чорним хлібом, а також сухариками або крекерами.
- Карась - 1 штука
- Цибулина - 3-4 штук
- Морква - 3-4 штук
- Лавровий лист - 10 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно очистити рибу від нутрощів і луски, ретельно промити. Голову також можна використовувати для рецепта. Овочі очистити і нарізати шматочками (дрібнити необов'язково).
2. Як приготувати паштет з карасів однорідним і смачним? Для цього необхідно томити рибку досить довго. Ідеальною посудом стане казан або сотейник з товстим дном. У невелику кількість рослинної олії відправити цибулю і промитий лавровий лист.
3. Зверху викласти моркву, розподіливши рівномірно.
4. Викласти очищену рибку.
5. Можна солити і перчити кожен шар або лише одного разу - все залежить від ваших смакових уподобань. Тепер карася з овочами необхідно залити гарячою водою і відправити на вогонь. Після закипання накрити кришкою і тушкувати мінімум 5 годин. Якщо рибка дрібна, час скоротиться до 3.5-4 годин.
6. Періодично слід перемішувати і стежити, щоб не випарувалася вся рідина. Годин через 5 акуратно видалити найбільші кісточки з риби і тушкувати до повної готовності, поки всі дрібні кістки не розчинятися повністю.
7. Коли маса стане повністю однорідною, можна знімати з вогню і злегка остудити.
8. Щоб паштет з карасів в домашніх умовах був однорідний, його необхідно пропустити через м'ясорубку або збити блендером. Це виключить також можливість попадання кісточок. Готовий паштет остудити і можна пробувати!