Юшка з хека
(покроковий рецепт з фото)
Вуха - одне із старовинних страв російської кухні, без якого не обходиться жоден завзятий рибалка. Сьогодні я розповім вам, як приготувати юшку з хека і здивувати всю сім'ю. Дивіться рецепт!
Така юшка виходить дивно смачною і наваристою. Подавайте юшку з зеленою цибулею, сметаною і чорним хлібом. По суті юшку можна готувати, практично, з будь-якої риби, а якщо вона буде ще і свіжої або навіть живий, вуха вийде ще смачніше. За класичним рецептом юшку готують тільки з риби, картоплі і цибулі, т.К. Рибалки з собою зазвичай нічого більше не беруть на риболовлю. Смачного!
- Хек - 400 грам
- Вода - 1, 7 L
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Мал - 50 грам
- Зелень - 8 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Перець запашний горошком - 3 штуки
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
1
Rиbu чистий і окремо від Костєєв. Філе наріжте на шматочки середнього розміру.
2
У каструлю налийте воду, опустіть хребет, великі шматочки моркви, цибулину в лушпинні, перець горошком і лавровий лист. Варіть бульйон на слабкому вогні, не даючи закипіти. Приправте бульйон сіллю.
3
Бульйон варіть 20 хвилин після початку кипіння, потім процідіть і поверніть на середній вогонь.
4
Картопля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, а цибулю дрібно порубати.
5
Надішліть картопля в бульйон і варіть 10 хвилин.
6
На сковороді обсмажити цибулю з морквою.
7
Як поварили картопля, додайте рис і варіть 7-8 хвилин.
8
Потім відправте в бульйон шматочки риби і цибулю з морквою. Накрийте вуха кришкою і варіть 15 хвилин.
9
В кінці додайте посічену зелень і дайте постояти вусі 10 хвилин.
10
Смачного!