Юшка з форелі по-фінськи
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити колекцію рецептів ваших перших страв пропоную приголомшливим рибним супчиком. Неймовірно ніжний, ароматний, з насиченим вершковим смаком ... Це приголомшливий варіант для дітей і дорослих.
Ділюся з вами класним і зовсім нескладним способом, як приготувати юшку з форелі по-фінськи. Від класичного рецепту російської кухні він досить сильно відрізняється, однак у цієї страви є своєї неповторний смак, так що дуже рекомендую взяти на замітку і повторити його в домашніх умовах. Такий супчик стане справжнім відкриттям навіть для тих, хто не любить перші страви з риби.
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Порей - 2 штуки
- Картопля - 1.5 кілограма
- Форель - 0.5 кілограма (філе)
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Кріп - 1 За смаком
- Вода - 6 склянок
- Вершки - 1 літр
1. У каструлю відправте ложку вершкового масла, розтопіть його.
2. Наріжте дрібно цибулю-порей, викладіть його в масло. Обсмажуйте хвилин 5, помішуючи, на середньому вогні.
3. Влийте воду або заздалегідь зварений рибний бульйон. Додайте сіль, перець, доведіть до кипіння.
4. Очистіть і наріжте дрібними кубиками картоплю. Викладіть в каструлю і варіть хвилин 15 до м'якості.
5. Філе форелі вимийте і наріжте. Подрібніть трохи зелені (в даному випадку кріп).
6. Викладіть в каструлю рибу, додайте для аромату лавровий лист і варіть ще буквально хвилин 5.
7. В кінці додайте вершки, ще ложку масла і зелень. Прогрійте трохи на вогні - і можна відразу подавати до столу. Смачного!