Юшка по-фінськи з вершками з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Lohikeitto - вуха по-фінськи з вершками або суп з лососем і вершками. Ароматний ситний і смачний рибний суп. Подобається дітям і корисний для їх раціону. Вершки вдало доповнюють благородний смак лосося.
Юшка по-фінськи готується легко і швидко. Її можна приготувати тільки з одного рибного філе на основі овочевого бульйону, але при наявності хвоста і голови вуха вийде смачніше і наваристий. Філе лосося не варто переварювати, інакше воно стане несмачним і жорстким. Тому його кладуть в суп за 5 хвилин до готовності. Тонкощі того, як приготувати юшку по-фінськи з вершками, Дивіться нижче. Приємних вам клопоту на кухні!
- Лосось (філе) - 200 грам(+ за наявністю: хвіст, голова, кістки)
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Лист лавровий - 1-2 штук
- Чорний перець - 5 штук (горошок)
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Вершки 10% - 200 мілілітрів
- Вода - 2 L
- Кріп - 1 пучок
- Лимон - 1 штука (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти. Овочі помийте, очистіть.
При наявності хвоста і голови риби залийте їх холодною водою, додайте лавровий лист, чорний перець і відваріть бульйон. Штам. Закиньте в киплячий бульйон картоплю, нарізаний невеликими кубиками. Варіть протягом 20 хвилин.
Моркву натріть на крупній тертці, цибулю подрібніть. Пасеруйте овочі на розігрітій олії до золотистого відтінку, додайте в бульйон.
З філе зніміть шкіру, наріжте його невеликими шматочками. Додайте в суп і проваріть протягом 5 хвилин.
Влийте вершки, сіль за смаком, зніміть з вогню.
Подавайте юшку по-фінськи гарячої з рубаним кропом і скибочкою лимона. Смачного!