Рецепт Юшка по-фінськи з вершками фото

Юшка по-фінськи з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Фінська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Червона риба
Дієтичне харчування
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

І знову пропоную поговорити про супах. Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати юшку по-фінськи з вершками. І нехай вам не лякає тандем риби з молочним продуктом. Виходить чудово!

Опис приготування:

До такого супчику, як і до будь-якого іншого, напевно, відмінно подавати грінки або свіжий хліб. Подавайте його також обов'язково гарячим. Якщо хочете, можете додати ще улюблені спеції, але я б не радив, т.К. Тут поєднання інгредієнтів на рідкість гармонійно.

  • Лосось - 1 штука (великого розміру; з нього має бути 500 г файлу)
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка (горошком)
  • Вода - 2, 5 L
  • Картопля - 3 штуки (середнього розміру)
  • Морква - 3 штуки(1 в бульйон, 2 для нарізки в суп)
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 1 Склянка(250 мл; збиті)
  • Зелень - - За смаком (для подачі)
  • Сіль, перець - - За смаком
юшка по-фінськи з вершками - фото крок 1
Рибу обробити (відокремте філе від решти тушки). Можна купити тушку (спинку, голову, кістки) для бульйону і філе окремо. Тут вже дивіться, як вам зручніше. Філе прибираємо, а решту рибу кладемо в каструлю. До неї - очищений і розрізаний на 2 частини лука, морква, чайну ложку солі, перець горошком і воду. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Приберіть піну.
юшка по-фінськи з вершками - фото крок 2
Бульйон перелийте через сито або друшляк. Він повинен бути ідеально чистим. Рибу і овочі для бульйону можете викинути або використовувати на свій розсуд. Лук-пориста (білу частину) тонко наріжте і пропассеруйте в разогрейтой з маслом сковороді до м'якості.
юшка по-фінськи з вершками - фото крок 3
Рибний бульйон перелийте в чисту каструлю. Додайте в нього нарізану кубиками картоплю, 2 нарізані довільно морквини, лук зі сковороди і лавровий лист. Проваріть разом хвилин 10, картопля повинна розм'якшити.
юшка по-фінськи з вершками - фото крок 4
Додайте нарізане кубиками філе лосося. Проваріть суп ще хвилин 10. Потім додайте збиті вершки. Перемішайте.
юшка по-фінськи з вершками - фото крок 5
Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте з коханою зеленню.

Схожі рецепти