Юшка по-фінськи з вершками
(покроковий рецепт з фото)
І знову пропоную поговорити про супах. Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати юшку по-фінськи з вершками. І нехай вам не лякає тандем риби з молочним продуктом. Виходить чудово!
До такого супчику, як і до будь-якого іншого, напевно, відмінно подавати грінки або свіжий хліб. Подавайте його також обов'язково гарячим. Якщо хочете, можете додати ще улюблені спеції, але я б не радив, т.К. Тут поєднання інгредієнтів на рідкість гармонійно.
- Лосось - 1 штука (великого розміру; з нього має бути 500 г файлу)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Чорний перець - 1 Чайна ложка (горошком)
- Вода - 2, 5 L
- Картопля - 3 штуки (середнього розміру)
- Морква - 3 штуки(1 в бульйон, 2 для нарізки в суп)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Лук-пориста - 1 штука
- Олія - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 1 Склянка(250 мл; збиті)
- Зелень - - За смаком (для подачі)
- Сіль, перець - - За смаком
Рибу обробити (відокремте філе від решти тушки). Можна купити тушку (спинку, голову, кістки) для бульйону і філе окремо. Тут вже дивіться, як вам зручніше. Філе прибираємо, а решту рибу кладемо в каструлю. До неї - очищений і розрізаний на 2 частини лука, морква, чайну ложку солі, перець горошком і воду. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Приберіть піну.
Бульйон перелийте через сито або друшляк. Він повинен бути ідеально чистим. Рибу і овочі для бульйону можете викинути або використовувати на свій розсуд. Лук-пориста (білу частину) тонко наріжте і пропассеруйте в разогрейтой з маслом сковороді до м'якості.
Рибний бульйон перелийте в чисту каструлю. Додайте в нього нарізану кубиками картоплю, 2 нарізані довільно морквини, лук зі сковороди і лавровий лист. Проваріть разом хвилин 10, картопля повинна розм'якшити.
Додайте нарізане кубиками філе лосося. Проваріть суп ще хвилин 10. Потім додайте збиті вершки. Перемішайте.
Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте з коханою зеленню.