Юшка по-фінськи з молоком
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання риби з молочними продуктами раніше мені здавалося неправильним. У дитинстві мама застерігала мене від такого, але в Фінляндії цю комбінацію використовують часто, як в цьому рецепті. Буде смачно!
Отриманий суп відрізняється від звичного нам: він густіший, ніжний і вариться тільки з червоного філе. Якщо ви хочете дізнатися про те, як приготувати юшку по-фінськи з молоком, то читайте уважно. Вам належить окремо зробити вершкову заправку і купити самі звичні продукти.
- Горбуші - 350 грам (голова і хвіст)
- Картопля - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Молоко жирне - 2 склянки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Вода - 1, 5 L
- Вершкове масло - 30 грам
- Зелень - За смаком
Почистіть і промийте всі овочі. Поставте на вогонь воду з рибою. Доведіть підсолений бульйон до кипіння, а потім варіть його 10 хвилин. Потім витягніть горбушу. Воду процідіть і знову поставте її на вогонь.
У бульйон додайте натерту моркву і нарізану цибулю.
Потім в суп додайте картоплю кубиками. Варіть блюдо до його готовності.
На сковороді обсмажте муку до кремового кольору, постійно її заважаючи.
Далі в сковороду влийте молоко. Заправку швидко перемішайте. Влийте її в суп.
Також додайте лавровий лист, масло і зелень. Варіть юшку ще 10 хвилин. Всипте сіль за смаком. Смачного!