Рецепт Йогівський чай фото

Йогівський чай
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Імбир
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На сніданок
Напої , Чай
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 20 хв.

Такий чай може замінити звичну чашку кави вранці. У нього приємний смак, тонкий аромат, він тонізує і бадьорить. Рецепт, як приготувати йоговский чай, зовсім нескладний, а напій корисний!

Опис приготування:

Йогівський чай не тільки тонізує і додає сил, він також володіє іншими корисними властивостями: очищає кров, відновлює імунну систему, покращує кровообіг, підвищує імунітет. Такий чай можна приймати в якості цілющого напою або просто так, адже у нього дуже приємний пряний смак. Кількість спецій за рецептом можна збільшувати або зменшувати за бажанням.

1. В сотейник набираю 2 літра води, відправляю його на вогонь і доводжу до кипіння.

2. У киплячу воду кидаю гвоздику, кардамон, паличку кориці, куркуму і імбир, після закипання варю 5 хвилин.

3. Потім вливаю склянку молока і знову доводжу до кипіння.

4. В самому кінці додаю хороший чорний чай (на ньому краще не економити), вимикаю вогонь і накриваю кришкою.

5. Наполягаю напій 3-5 хвилин, після цього гарячим розливаю по чашках і подаю до столу з медом або невеликою кількістю молока.


  • Гвоздика - 9 штук
  • Кардамон - 9 штук
  • Обкладинка - 1 штука (паличка)
  • Куркума - 4 чайних ложки
  • Імбир - 7 чайних ложок
  • Чорний чай - 1/2 чайних ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода - 2 L
Йогівський чай не тільки тонізує і додає сил, він також володіє іншими корисними властивостями: очищає кров, відновлює імунну систему, покращує кровообіг, підвищує імунітет. Такий чай можна приймати в якості цілющого напою або просто так, адже у нього дуже приємний пряний смак. Кількість спецій за рецептом можна збільшувати або зменшувати за бажанням.

1. В сотейник набираю 2 літра води, відправляю його на вогонь і доводжу до кипіння.

2. У киплячу воду кидаю гвоздику, кардамон, паличку кориці, куркуму і імбир, після закипання варю 5 хвилин.

3. Потім вливаю склянку молока і знову доводжу до кипіння.

4. В самому кінці додаю хороший чорний чай (на ньому краще не економити), вимикаю вогонь і накриваю кришкою.

5. Наполягаю напій 3-5 хвилин, після цього гарячим розливаю по чашках і подаю до столу з медом або невеликою кількістю молока.

Схожі рецепти