Рецепт Бабусін чай фото

Бабусін чай
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина , Суниця
Вагітним і годуючим
На полуденок , На сніданок
Напої , Чай
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

У вас є заготовлені з літа трави? Тоді вам буде цікаво дізнатися, як приготувати бабусин чай, корисний вітамінний напій, який допоможе зміцнити імунітет і зігріє в холодну пору року.

Опис приготування:

Цей чай має заспокійливий ефект. При тому, що він дійсно дуже корисний, пити його варто дозовано. Одного склянки в день цілком достатньо.

За бажанням сюди можна додавати сушені листи малини або смородини, а також трохи чебрецю або кілька квіток ромашки для аромату.

  • Зелений чай - 1 Чайна ложка
  • Звіробій сушений - 1 пучок
  • Мелісса сушена - 1 пучок
  • Ягоди глоду сушені - 20 штук
  • Мед - За смаком
бабушкін чай - фото крок 1
Спочатку потрібно заварити звичайний зелений чай. Для цього закип'ятіть воду в чайнику. Чайну ложку заварки залийте 100 мілілітрах крутого окропу, накрийте кришкою і дайте настоятися. Потім додайте цю заварку в ще 100 мілілітрів окропу і перемішайте.
бабушкін чай - фото крок 2
Візьміть пучок сушеного звіробою і відокремте від нього суцвіття. Ці суцвіття покладіть в чайник, в якому буде заварюватися наш чай. За бажанням додайте в чайник ложку меду.
бабушкін чай - фото крок 3
Листя меліси порвіть невеликими шматочками і покладіть в заварник. Туди ж відправте ягоди глоду. Тепер вміст заварника потрібно залити приготованим раніше зеленим чаєм. Він повинен бути гарячим, але не окропом. Заварник закрийте кришкою і оберніть товстим рушником. Дайте чаю настоятися 15 хвилин.
бабушкін чай - фото крок 4
Готовий чай має змінити свій колір на насичений бурштиновий. Розлийте чай по гуртках або склянках і насолоджуйтеся цілющим заспокійливим напоєм. Цукор в нього додавати не потрібно, особливо якщо ви додали в заварник небагато меду.

Схожі рецепти