Бабусін чай
(покроковий рецепт з фото)
У вас є заготовлені з літа трави? Тоді вам буде цікаво дізнатися, як приготувати бабусин чай, корисний вітамінний напій, який допоможе зміцнити імунітет і зігріє в холодну пору року.
Цей чай має заспокійливий ефект. При тому, що він дійсно дуже корисний, пити його варто дозовано. Одного склянки в день цілком достатньо.
За бажанням сюди можна додавати сушені листи малини або смородини, а також трохи чебрецю або кілька квіток ромашки для аромату.
- Зелений чай - 1 Чайна ложка
- Звіробій сушений - 1 пучок
- Мелісса сушена - 1 пучок
- Ягоди глоду сушені - 20 штук
- Мед - За смаком
Спочатку потрібно заварити звичайний зелений чай. Для цього закип'ятіть воду в чайнику. Чайну ложку заварки залийте 100 мілілітрах крутого окропу, накрийте кришкою і дайте настоятися. Потім додайте цю заварку в ще 100 мілілітрів окропу і перемішайте.
Візьміть пучок сушеного звіробою і відокремте від нього суцвіття. Ці суцвіття покладіть в чайник, в якому буде заварюватися наш чай. За бажанням додайте в чайник ложку меду.
Листя меліси порвіть невеликими шматочками і покладіть в заварник. Туди ж відправте ягоди глоду. Тепер вміст заварника потрібно залити приготованим раніше зеленим чаєм. Він повинен бути гарячим, але не окропом. Заварник закрийте кришкою і оберніть товстим рушником. Дайте чаю настоятися 15 хвилин.
Готовий чай має змінити свій колір на насичений бурштиновий. Розлийте чай по гуртках або склянках і насолоджуйтеся цілющим заспокійливим напоєм. Цукор в нього додавати не потрібно, особливо якщо ви додали в заварник небагато меду.